Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΆφυτος, ένα υπέροχο φυσικό μπαλκόνι στον Τορωναίο Κόλπο! (ΒΙΝΤΕΟ drone)

Άφυτος, ένα υπέροχο φυσικό μπαλκόνι στον Τορωναίο Κόλπο! (ΒΙΝΤΕΟ drone)

Η Άφυτος είναι απο τα τουριστικότερα χωριά στη Χαλκιδική! Ένα υπέροχο φυσικό μπαλκόνι στον Τορωναίο Κόλπο, με νησιωτικό χαρακτήρα και πλακόστρωτα σοκάκια που περιτριγυρίζονται απο μοναδικά αρχοντικά.

Πάνω στα μαγευτικά βράχια γαντζωμένη η Άφυτος (ή Άθυτος), ένα παραδοσιακό χωριουδάκι βγαλμένο απο τα παραμύθια με νεράιδες και ξωτικά που ξεχύνονται τσαλαβουτώντας στο λιμανάκι στη βάση του.
Σίγουρα λόγω της ομώνυμης παραλίας, που είναι μία απο τις καλύτερες στο πρώτο πόδι, αλλά και λόγω του παραδοσιακού οικισμού και των πολλών επιλογών που προσφέρει στη διασκέδαση για τα γούστα κάθε επισκέπτη, η Άφυτος αποτελεί έναν εξαιρετικό τόπο για την αγορά του ακινήτου σας.
Για να δείτε το χωριό προτιμήστε να το επισκεφείτε απόγευμα. Αφήστε το αυτοκίνητο σας στο parking και ξεκινήστε τη βόλτα σας απο το εκκλησάκι των Ταξιαρχών. Διασχίστε όλο το δρόμο μέχρι το τέλος της ανηφόρας. Μπροστά σας προβάλλει ένα φυσικό μπαλκόνι με θέα το Τορωναίο κόλπο, για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Μια διστάσετε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο “Κτίριο Αλετρά” και την εκκλησία Αγίου Δημητρίου, τα οποία χτίστηκαν τον 19o αιώνα και είναι σημεία αναφοράς του γραφικού οικισμού. Πρόταση μας είναι να κλείσετε τη βραδιά σας, απολαμβάνοτας το ποτό σας, στην αυλή κάποιου απο τα καλόγουστα cafe-bar στην Άφυτο. Σχεδόν σε όλα κάθε βράδυ φιλοξενούνται δίαφορα μουσικά σχήματα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα