Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΆγνωστοι δηλητηρίασαν αδέσποτα ζώα σε περιοχή της Χαλκιδικής

Άγνωστοι δηλητηρίασαν αδέσποτα ζώα σε περιοχή της Χαλκιδικής

Δηλητηριασμένα από φόλα το πρωί της Κυριακής στη Νικήτη τέσσερα σκυλιά της περιοχής και ανάμεσά τους ένα πουλί. Το συμβάν έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα τοπικά φιλοζωικά Σωματεία και όχι μόνο, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλοί, τα συγκεκριμένα ζώα στοχοποιήθηκαν καθώς ήταν σε αγέλη, μετά τα τις τελευταίες επιθέσεις σε πεζούς και ειδικότερα πρόσφατα στη μαθήτρια που πήγαινε σχολείο.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.gr, στον δήμο Σιθωνίας είναι σοβαρό και άλυτο πρόβλημα μέχρι στιγμής, αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια οικιστική ανάπτυξη που παρουσιάζει η Νικήτη που προσελκύει και τη μεγαλύτερη μερίδα θερινών επισκεπτών. Ωστόσο, τα φιλοζωικά σωματεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε τα ζώα συντροφιάς που καταλήγουν να είναι αδέσποτα, να στειρώνονται, να τσιπάρονται και να έχουν τροφή και νερό.

Με αφορμή το συμβάν δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων στη Νικήτη το Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

-Κάνουμε εκκλήσεις για φιλοξενία (αφού έχουμε γεμίσει τα σπίτια μας και τα σπίτια συγγενών μας με αδέσποτα ζωάκια) με κτηνιατρικά έξοδα και τροφές καλυμμένες και ενώ οι περισσότεροι έχετε κτήματα και αυλές ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΠΈΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

-Έχουμε ζώα επί πληρωμή σε πανσιόν (και όχι μόνο) και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΕΛΆΧΙΣΤΟΙ.

-Έχετε αυλές και μονοκατοικίες αλλά σχεδόν όλοι θέλετε να υιοθετήσετε ζωάκια μέχρι 10 κιλά… (Εννοείται ότι ένα μεγαλόσωμο ζώο μπορεί μια χαρά να ζήσει και σε διαμέρισμα).

-ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΚΑΤΑ 80% ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΊΑ…

-Δεχόμαστε συχνά τηλεφωνήματα στα οποία μας λένε “η σκυλίτσα μου γέννησε 7 κουταβάκια, μου έχουν μείνει 3 που θέλω να δώσω, τα 4 τα έδωσα ατσιπαριστα”  ασχολίαστο..

-Απορρίπτουμε ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν σκύλο για να παίζει το παιδί τους  ή για άλλους λάθος λόγους και φυσικά αφού υπάρχουν ανεξέλεγκτες γέννες βρίσκουν σκύλο.. Εννοείται ότι σε λίγους μήνες αυτός ο σκύλος βρίσκεται αδέσποτος..

-Καλούμε την Αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις για να ελέγξει για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, για γέννες, τσιπ κτλ και όλοι ασχολούνται με το ποιος “κάρφωσε” αυτόν που ελέγχθηκε και όχι για το τι πραγματικά έκανε… (έχουμε δεχθεί άμεσες και έμμεσες απειλές αρκετές φορές)…

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα