Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Μουσείο μελιού στην Αρναία προωθεί ο δήμος Αριστοτέλη

Χαλκιδική: Μουσείο μελιού στην Αρναία προωθεί ο δήμος Αριστοτέλη

Τη δημιουργία Μουσείου Μελιού στην Αρναία προωθεί ο Δήμος Αριστοτέλη, με τη σχετική πρόταση έργου προϋπολογισμού 272.733 ευρώ που υπέβαλε προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό κτιρίου ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία της Αρναίας.

. Η μελέτη προβλέπει τη χρήση νέων υλικών και τεχνολογιών συντήρησης και αποκατάστασης. τόσο στην εξωτερική όψη όσο και στο εσωτερικό του. Μεταξύ άλλων θα αντικατασταθούν ο εξοπλισμός θέρμανσης, όσο και ο εξοπλισμός φωτισμού του κτιρίου.

«Θέσαμε σε τροχιά υλοποίησης άλλη μια δέσμευσή μας, ώστε όχι μόνο να αξιοποιήσουμε ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξουμε το αντικείμενο της μελισσοκομίας, ως διαχρονικό και αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας της Αρναίας», επισημαίνει σχετικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος.

«Άλλωστε, το συγκεκριμένο κτίριο είναι τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρναίας ως ιστορικού τόπου, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό τοπικό δείγμα της παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και περικλείεται από άλλα ανάλογης αρχιτεκτονικής και αισθητικής κτίσματα. Πρωταρχικός στόχος είναι η αποκατάστασή του στην αρχική του – κατά το δυνατόν –  μορφή και η ένταξη της νέας χρήσης με σεβασμό στο υπάρχον κτίριο και στον γύρω χώρο, κατά τρόπο που θα συνδυάζει σύγχρονες αρχές σχεδιασμού, νέα υλικά και νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για έναν ακόμα “σταθμό” στην καθημερινή προσπάθεια για τον νέο Δήμο Αριστοτέλη που οραματιστήκαμε όλοι μαζί…» επισημαίνει ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 


Διαβάστε Ακόμα