Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Δύτες καθάρισαν τον βυθό της Νέας Φώκαιας

Χαλκιδική: Δύτες καθάρισαν τον βυθό της Νέας Φώκαιας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση των εθελοντών δυτών της I sea στην θαλάσσια περιοχή στο λιμάνι της Νέας Φώκαιας που έγινε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παύλου Παντζίκη.

Οι δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό, και φιάλες οξυγόνου καταδύθηκαν στο βυθό της θάλασσας και περισυνέλλεξαν παλιά δίχτυα, σκουριασμένα σίδερα, παλιά αλιευτικά εργαλεία και πλαστικά δοχεία. Τα ογκώδη αντικείμενα απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας.

Εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρασίνου καθάρισαν το αλιευτικό καταφύγιο και τις ακτές από σκουπίδια και φύκια.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί, συνεχίζονται οι δράσεις καθαρισμού των ακτών και των θαλασσών σε όλες τις παραθαλάσσιες κοινότητες. Για την διοίκηση του δήμου Κασσάνδρας και για μένα προσωπικά είναι αυτονόητη δέσμευση οι καθαρές ακτές, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας πρέπει να βάλει το δικό του λιθαράκι για να κρατηθεί καθαρή η ακτογραμμή σε όλο δήμο. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε ώστε να διατηρήσουμε το περιβάλλον του τόπου μας καθαρό» υπογράμμισε η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά.

«Μετά τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης ήρθαμε εδώ στη Νέα Φώκαια για να απομακρύνουμε απορρίμματα που κατέληξαν στο βυθό. Εκπονούμε συγκεκριμένο σχέδιο για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του δήμου Κασσάνδρας και μέσα σε αυτό εντάσσεται και ο καθαρισμός των θαλασσών και του βυθού όπου υπάρχει ανάγκη» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Παντζίκης και ευχαρίστησε την εθελοντική οργάνωση I sea για την συνδρομή της.

«Οι παραλίες και η θάλασσα της Νέας Φώκαιας είναι ένας θησαυρός που οφείλουμε να προστατεύσουμε από απορρίμματα και φερτά υλικά. Όλοι μας, χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούμε και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνει ο τόπος μας καθαρός και να συνεχίσει να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες», τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Φώκαιας, Κομνηνός Καπετάνιος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα