Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδική: Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στο δήμο Πολυγύρου

Χαλκιδική: Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα στο δήμο Πολυγύρου

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τις «πράσινες» μετακινήσεις και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών, προχώρησε ο Δήμος Πολυγύρου.

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε, έλαβε την έγκριση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων με ποσό χρηματοδότησης ύψους 316.700 €.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά και δωρεάν όλοι οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Θα λειτουργήσουν συνολικά 6 σταθμοί υποδοχής, φύλαξης και αυτόματης φόρτισης στον Πολύγυρο, στις Καλύβες και στη Μεταμόρφωση. Η όλη προμήθεια χρηματοδοτείται με το ποσό των 316.700 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος web based, ένα λογισμικό διαχείρισης και ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη δωρεάν μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

“Ο Δήμος μας πιστός στην οικολογική του συνείδηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε τέτοιου είδους προγράμματα και να προωθεί εναλλακτικούς τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης, σεβόμενος απόλυτα το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την πράσινη ανάπτυξη”, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου