Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΧαλκιδική: Δικογραφία σε βάρος πρόεδρου μεταλλευτικής εταιρείας για περιβαλλοντική ρύπανση

Χαλκιδική: Δικογραφία σε βάρος πρόεδρου μεταλλευτικής εταιρείας για περιβαλλοντική ρύπανση

- Advertisement -

Δικογραφία σε βάρος 80χρονου πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου εταιρείας με μεταλλευτική δραστηριότητα, για περιβαλλοντική ρύπανση από την εκπομπή αέριων ρύπων και τέφρας σε περιοχή της Χαλκιδικής σχημάτισε το τμήμα περιβαλλοντικής προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικής επιθεώρησης–αυτοψίας στην παραπάνω εταιρεία, ενώ παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα τέφρας από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση για τον προσδιορισμό της σύστασης τους.

Κατόπιν από την επιθεώρηση και την συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων που , προέκυψαν παραβάσεις αναφορικά με την ύπαρξη πυκνού νέφους καυσαερίων, ενώ διαπιστώθηκε μη επιτρεπόμενη καύση πετρελαιοειδών καταλοίπων, μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάχυσης της σκόνης, καθώς και υποβολή αναληθών στοιχείων στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Επίδοσης και υπερβάσεις των ανώτατων ορίων αέριων εκπομπών καυσαερίων. Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα