Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδική«Υιοθέτησαν» τμήμα πάρκου στη Χαλκιδική!

«Υιοθέτησαν» τμήμα πάρκου στη Χαλκιδική!

Η πρώτη «Υιοθεσία πάρκου» είναι γεγονός! Δείτε την ανακοίνωση του δήμου Νέας Προποντίδας.

Τμήματα του Πάρκου των κυνηγών στα Ν. Μουδανιά “υιοθέτησαν” οι Εθελοντές της ΑΜΚΕ “You in Europe”, που θα βρίσκονται στο Δήμο μας για ένα χρόνο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps.

Ο Pedro Melo από την Πορτογαλία, η Μaría García Ramírez από την Ισπανία, η Sofia Oriani από την Ιταλία με τη στήριξη του Δήμου, που φρόντισε να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και φυτά, ανέλαβαν να ομορφύνουν κάποια τμήματα του πάρκου των κυνηγών.

Τους ευχαριστούμε και σας καλούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια!

• Πληροφορίες για το Πρόγραμμα “Υιοθετώ το Πάρκο της Γειτονιάς μου”

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας υλοποιεί το Πρόγραμμα“Υιοθετώ το Πάρκο της Γειτονιάς μου” , που βασίζεται στην κινητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων για τη συντήρηση δημόσιων χώρων πρασίνου με την υποστήριξη και την εποπτεία του Δήμου. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των πολιτών, η βελτίωση της πράσινης εικόνας του Δήμου μας, η ενημέρωση, καθώς και η ευαισθητοποίηση όλων για το πράσινο περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα φυτών κ.ά.

Μικρές περιοχές – παρτέρια ή πάρκα κ.ά. του Δήμου, είναι κατάλληλα για να συντηρούνται και να περιποιούνται από ιδιώτες, κοινότητες, κοινότητες εργασίας, σχολεία, συλλόγους, ομάδες φίλων κ.ά.

Η διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα είναι η ακόλουθη:

1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πρόσκληση αυτή από ιδιώτες ή ομάδες από συλλόγους, μαθητές, παρέες φίλων, συνταξιούχους κτλ ή και σχολεία οι οποίοι θα αποκαλούνται ‘Επιμελητές’.

2. Οι επιμελητές που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν στον Δήμο αίτηση στα γραφεία Πρωτοκόλλου, στην οποία θα επισυνάπτουν:

• 3-4 φωτογραφίες σχετικά με την περιοχή, που δείχνουν την κατάσταση, το μέγεθος και την τοποθεσία της περιοχής,

Επίσης, στην αίτηση θα αναφέρεται ο αριθμός κατοίκων, που θα συμμετέχει και θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος.

3. Ο Δήμος και οι Επιμελητές συμφωνούν τον χώρο και το χρονικό διάστημα της υιοθεσίας. Ο Δήμος δύναται να σταματήσει τη συνεργασία με έναν εθελοντή σε περίπτωση, που παραμελεί την περιοχή.

4. Μόνο οι περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Νέας Προποντίδας και αντιπροσωπεύουν δημόσιους χώρους πρασίνου μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

5. Υπό τη συνεχή επαγγελματική υποστήριξη και εποπτεία του Δήμου, οι επιμελητές φροντίζουν για την περιοχή τους μόνοι τους.

6. Μπορεί κανείς να συμμετέχει στο πρόγραμμα Υιοθεσίας ανά πάσα στιγμή, καθώς ο Δήμος δέχεται συνεχώς αιτήσεις, αλλά οι εκτάσεις φυτεύονται την άνοιξη και το φθινόπωρο κάθε χρόνο.

7. Οι διαχειριστές του Προγράμματος καθορίζουν τη συμμετοχή ή όχι των αιτούντων στο πρόγραμμα.

8. Ο Δήμος παρέχει προετοιμασία της περιοχής και τα φυτά για φύτευση.

Υπεύθυνοι συντονιστές από το Δήμο Νέας Προποντίδας:

Για τη ΔΕ Καλλικράτειας: Χατζηαλέξης Δημήτρης, τηλ. 2399049049, 2399020077

Για τη ΔΕ Μουδανιών: Σαρόγλου Χαράλαμπος, 2373350277

Για τη ΔΕ Τρίγλιας: Καραπανταζής Ιωάννης, 2373350320

Από το πρόγραμμα BeePathNet: Παπαστεργίου Αστέριος, 2373350250

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα