Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΝέες μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν αγριογούρουνα σε καλλιέργειες στη Χαλκιδική

Νέες μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν αγριογούρουνα σε καλλιέργειες στη Χαλκιδική

- Advertisement -

Το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Κασσάνδρας συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» τα τελευταία χρόνια για κατοίκους και κυρίως αγρότες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε από το Παλιούρι και πλέον τα αγριογούρουνα έχουν κατακλύσει τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Τις τελευταίες, μάλιστα δύο ημέρες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως με ηλίανθο, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση διότι το οικονομικό κόστος ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Τα αγριογούρουνα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος και για τους κατοίκους της περιοχής διότι κατεβαίνουν στα σπίτια, μπαίνουν σε αυλές ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και στο οδικό δίκτυο καθώς προκαλούνται ατυχήματα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, που αυξάνεται και ο πληθυσμός.

Για μία ακόμα φορά η δημοτική Αρχή της Κασσάνδρας συγκαλεί μεσα τις επόμενες ημέρες σύσκεψη μαζί με το δασαρχείο αλλά και τον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής για την εξεύρεση λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα πέσει και η πρόταση να υπάρξει συνδρομή και από άλλους κυνηγετικούς συλλόγους.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα