Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΛούνα παρκ: Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «αθωώνει» τη Δήμαρχο Κασσάνδρας

Λούνα παρκ: Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «αθωώνει» τη Δήμαρχο Κασσάνδρας

Σε «αθώωση» της Δημάρχου Κασσάνδρας Α. Χαλκιά, η οποία ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του στις εκλογές της ΚΕΔΕ, για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ, προχώρησε σήμερα από του βήματος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Λ. Κυρίζογλου. Μάλιστα, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που, όπως είπε προχώρησαν σε «τηλεοπτική δίκη με τους κατάλληλους στα ΜΜΕ εισαγγελείς, συνθέσεις Δικαστηρίων, δημοσιογράφους μιλάω, που δίκασαν και καταδίκασαν τη Δήμαρχο Κασσάνδρας Χαλκιδικής».

Κατά τον κ. Κυρίζογλου, «ναι, μεγάλη είναι η θλίψη μας για το δυστύχημα που έγινε και γιατί χάθηκε μια ζωή νέου ανθρώπου, αλλά για ένα λούνα παρκ το οποίο:

-Ήταν σε ιδιωτικό οικόπεδο

-Δεν κατέθεσε αίτηση ο άλλος για να βγάλει άδεια λειτουργίας

-Έκλεβε ρεύμα, δεν είχε δηλαδή και τη βεβαίωση της πολεοδομίας

-Που έκανε τον έλεγχο η Αστυνομία και στην παράβαση την οποία βεβαίωσε -μη κατάθεση αίτησης για έκδοση αδείας -προβλέπεται από την ΚΥΑ όχι η διακοπή λειτουργίας αλλά η επιβολή προστίμου. Ούτε είναι στα καθήκοντα της Αστυνομίας ούτε έχει τη σχετική τεχνική γνώση να ελέγξει αν είναι τεχνικά εντάξει ένα λούνα πάρκ. Αλλά και η Αστυνομία ορθά έπραξε βεβαιώνοντας αυτό: «Οότι δεν είχε καταθέσει αίτηση για έκδοση αδείας λειτουργίας. Το λέω αυτό όχι γιατί τέθηκε σε αργία η συνάδελφος αλλά γιατί γίνεται μια προκαταρκτική έρευνα. Το 95% των περιπτώσεων που τίθενται συνάδελφοι σε αργία με μόνη την παραπομπή, όταν γίνονται οι δίκες αθωώνονται. Και μόνο αν πληρώσουν θα γίνει μια καταχώρηση στα ΜΜΕ ή αν κάποιοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα