Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΔιπλή τουριστική επένδυση στο Διάπορο της Σιθωνίας

Διπλή τουριστική επένδυση στο Διάπορο της Σιθωνίας

- Advertisement -

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει το νέο ξενοδοχείο των αδελφών Δούζη στο Διάπορο της Χαλκιδικής, που εξελίσσεται σταδιακά σε επενδυτικό hotspot, με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο νησί έχει δρομολογηθεί ένα ακόμη project υψηλών απαιτήσεων, αυτή τη φορά από εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ Α.Ε., συμφερόντων του Σταύρου Ανδρεάδη, επίτιμου προέδρου του ομίλου Sani/Ikos και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η «Έργον Τρόφιμα Ανώνυμη Εταιρεία», συμφερόντων των αδελφών Δούζη, που έχουν ταυτιστεί με την ανάπτυξη του πρώτου foodie hotel στην Ελλάδα, του Ergon House, στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, έλαβε την προέγκριση της οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Σιθωνίας για την ανάπτυξη του νέου ξενοδοχείου της.

Συγκεκριμένα, το έργο που έχουν δρομολογήσει τα αδέλφια Δούζη αφορά την ανέγερση ενός 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 99 κλινών. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο αδέλφια αγόρασαν τον Σεπτέμβριο του 2022 δύο αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 16.916 τ.μ., στο νησί που βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού και είναι το μοναδικό από τα εννέα νησιά στον συγκεκριμένο κόλπο που κατοικείται.

Μάλιστα, το 2021 η εταιρεία έλαβε έγκριση για χρηματοδότηση του project, έπειτα από την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και συγκεκριμένα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 5,778 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό ενίσχυσης διαμορφώθηκε στα 3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, δε, στη σχετική απόφαση, οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 10 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι το Ergon Beach House το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες στη Νικήτη Χαλκιδικής. Είχαν προηγηθεί η έναρξη του Ergon Originals, του νέου concept της εταιρείας, με το πρώτο κατάστημα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, και του Ergon Bakehouse Athens στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, η εταιρεία έκανε πρόσφατα το πρώτο βήμα της στο εξωτερικό, με τα αδέρφια Δούζη να συνάπτουν συμφωνία με τη Shaftesbury Capital PLC, η οποία θα αναπτύξει το νέο Ergon House στο Covent Garden του Λονδίνου.

Η έτερη επένδυση αφορά την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών από την εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ Α.Ε. Πρόκειται επί της ουσίας για το δεύτερο προσωπικό εγχείρημα του Σταύρου Ανδρεάδη, ο οποίος έχει αναλάβει μέσω της ίδιας εταιρείας την ανάπλαση των «Κεραμείων Αλλατίνη».

Σύμφωνα με τη σχετική οικοδομική άδεια, το εμβαδόν του οικοπέδου στον Διάπορο ξεπερνά τα 96 στρέμματα, ενώ με βάση σχετικά δημοσιευμένα έγγραφα της εταιρείας, το ακίνητο φαίνεται ότι αποκτήθηκε από την ΣΤΑΝΤΑ Α.Ε. τον Φεβρουάριο του 2023 έναντι 30 εκατ. ευρώ. Το 5 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο επίσης έχει λάβει προέγκριση της σχετικής οικοδομικής άδειας, θα αναπτυχθεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και θα χαρακτηρίζεται από ήπια ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια ο Διάπορος, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως τον «Σκορπιό» της Χαλκιδικής, προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων τουριστών. Οι πληροφορίες, δε, θέλουν κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο νησί να το έχουν επισκεφθεί προσωπικότητες του διεθνούς jet set, όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Ζολί.

 

https://www.halkidikifocus.gr/focus/index.php?option=com_k2&view=item&id=84598%3Adipli-touristiki-ependysi-sto-diaporo-tis-sithonias&Itemid=555&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2W8YoPnTMLDfvecX1hYQ0seWJCi9EgkTLul7940HBaWnbO7m-Iz49yApM_aem_8ba1v8-iIUie5wjzNxULPA

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα