Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣυλλήψεις σε οικισμούς Ρομά: Είχαν διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια και στην...

Συλλήψεις σε οικισμούς Ρομά: Είχαν διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια και στην Καβάλα

Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική ομάδα, που «όργωνε» με γρήγορα αυτοκίνητα σχεδόν όλη τη βόρεια Ελλάδα και διέπραξε δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια. Τα μέλη της ομάδας έκλεβαν χρήματα από τα συγκεκριμένα σπίτια, όπως και κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Η συνολική λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν έχουν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα. Μεταξύ αυτών, ένας είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές για άλλες πράξεις. Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2023, σε οικισμούς Ρομά των Διαβατών Θεσσαλονίκης και των Σερρών και ήταν η κορύφωση πολύμηνης έρευνας, την οποία διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γιώργος Παπαδόπουλος, στην ανακοίνωση της εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, ανέφερε ότι η δράση των κατηγορούμενων ξεκίνησε περί τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και έκτοτε πραγματοποίησαν το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στις 64 διαρρήξεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα), σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Δράμας, της Πιερίας και της Πέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες βαρύνονται με μία ακόμη διάρρηξη στις εγκαταστάσεις επιχείρησης, μία ληστεία και 18 περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στη διάρκεια της παρουσίασης, επέλεγαν σπίτια που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένους οικισμούς και χωριά, κατά την ώρα απουσίας των ενοίκων από τα σπίτια. Σε μία περίπτωση στις Σέρρες, οι δράστες (ενεργούσαν με διαφορετικές συνθέσεις) έγιναν αντιληπτοί από ένοικο, με αποτέλεσμα να ασκήσουν σωματική βία εναντίον του, απειλώντας πως θα τον πυροβολήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη, τοποθετώντας σε αυτά πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ άλλαζαν τον εξωτερικό χρωματισμό των «επιχειρησιακών» οχημάτων για να μην καθίσταται εφικτός ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα