Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με την καταγγελία πρώην συντρόφου του Στάθη Παναγιωτόπουλου από τους «Ράδιο Αρβύλα» για διαρροή βίντεο και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου σε ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό, με πρωταγωνίστρια εκείνη, χωρίς τη συγκατάθεση της.
Την ίδια ώρα, αυξάνονται δραματικά τα περιστατικά της εκδικητικής πορνογραφίας, στην Ελλάδα, με θύματα κυρίως νεαρές κοπέλες, οι οποίες στοχοποιούνται από πρώην συντρόφους τους.
Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας γυναίκας από τα Γιαννιτσά. Πριν από πέντε χρόνια έχασε την 22χρονη κόρη της, η οποία είχε πέσει θύμα δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών της στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την Σταυρούλα Τομπάζη, η οποία ζει σαν εφιάλτη όσα πληροφορήθηκε ότι περνούσε το παιδί της. Η Γαλήνη Κοεμτζή, θεωρείται ένα από τα πρώτα θύματα του revenge porn, της εκδικητικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.
Όπως είπε, δεν της είχε δείξει σημάδια για το Ίντερνετ και ότι στη ζωή της δεν μου είχε μιλήσει παραπέρα για όλα αυτά που συνέβησαν. Ο Αντώνης Ξυλουργίδης είναι ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση του θανάτου της άτυχης Γαλήνης. Σήμερα, χειρίζεται ακόμη έντεκα υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας.Στην Ελλάδα, το 2021 έχουν καταγραφεί 13 περιπτώσεις εκδικητικής πορνογραφίας από την αστυνομία. Ωστόσο, αρκετές οδηγούνται απευθείας στη δικαιοσύνη, ενώ οι περισσότερες μένουν στο σκοτάδι.
Τον Νοέμβριο του 2016 η ελληνική κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με μια υπόθεση revenge porn, δηλαδή εκδικητικής πορνογραφίας. Η Λίνα Κοεμτζή ήταν μόλις 22 ετών όταν ανέβηκε στον ένατο όροφο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αυτοκτόνησε, ύστερα από δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών της στο διαδίκτυο.
Η Λίνα είχε ποζάρει ημίγυμνη για ένα φίλο της φωτογράφο στα Γιαννιτσά. Εκείνος της είχε υποσχεθεί ότι οι φωτογραφίες θα μείνουν μεταξύ τους όμως μετά από λίγο καιρό είχαν γίνει γνωστές σε όλη την περιοχή. Η Λίνα δέχτηκε εκβιασμούς, χλευασμό και δημόσια διαπόμπευση. Το 2015 φέρεται να δέχτηκε απειλές και εκβιασμούς από άτομα του Πανεπιστημίου που ισχυρίζονταν πως είχαν τις φωτογραφίες και θα τις δημοσιοποιούσαν. Η 22χρονη δεν απευθύνθηκε τότε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρά μόνο στην οικογένεια και τους γονείς της.