Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚαβάλα: Καθηγητής σε σχολείο βρήκε το μπελά του από «ψεύτικο προφίλ» στο...

Καβάλα: Καθηγητής σε σχολείο βρήκε το μπελά του από «ψεύτικο προφίλ» στο Facebook

Ο δράστης, ένας μαθητής του, αποκαλύφθηκε μόνος του μετά την απειλή για εμπλοκή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μια ακόμη πράξη, παράνομης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε γυμνάσιο της Π.Ε. Καβάλας. Συγκεκριμένα μαθητής «έστησε» ένα ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία καθηγητή του, με σκοπό να στέλνει μηνύματα σε συμμαθητές του. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα έγινε αντιληπτή από τον θιγόμενο καθηγητή, ο οποίος ζήτησε να αποκαλυφθεί ο δράστης, διαφορετικά θα προσέφευγε στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οπότε ο «άτακτος» μαθητής θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την εισαγγελική αρχή και το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης για πλαστοπροσωπία και μια σειρά άλλα αδικήματα.

Η «φοβέρα» έπιασε τόπο, πριν ο μαθητής προχωρήσει σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Το θέμα απασχόλησε τον σύλλογο καθηγητών και έγιναν οι αναγκαίες συστάσεις στον μαθητή, για συμμόρφωση και με σαφή υπόμνηση του τι συνεπάγεται για το μέλλον του αυτή η πράξη. Το ψεύτικο προφίλ διαγράφτηκε αμέσως και η πράξη καταγράφθηκε ως μια «νεανική τρέλα» οπότε και η υπόθεση έκλεισε εκεί, χωρίς άλλες συνέπειες.

 

Το xronometro.com, μίλησε με την διευθύντρια του επίμαχου γυμνασίου, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός της δημιουργίας του ψεύτικου προφίλ και διαβεβαίωσε ότι το θέμα έκλεισε με τις αναγκαίες συστάσεις, χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Twitter

 Διαβάστε Ακόμα