Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται ιδιαίτερα προβληματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χιονίζει αυτήν την ώρα σε Κοζάνη και των Γρεβενά, χωρίς να υπάρχουν προς στιγμήν προβλήματα. Από την Βλάστη Εορδαίας, στον Πεντάλοφο Βοΐου, στην Αβδέλα και στο Πολυνέρι, στο Περιβόλι Γρεβενών οι κάτοικοι ξύπνησαν σε λευκό τοπίο απολαμβάνοντας στη κυριολεξία το χιόνι που έκανε την εμφάνισή του κυρίως στις ορεινές κοινότητες.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονολαστιχα στην Ε.Ο Γρεβενών Σαμαρίνας από το 25χιλ έως το 45χιλ της Επαρχιακή Οδού Γρεβενών Βασιλιτσας από το 25χιλ έως το 45 χιλ. και στην Επαρχιακή Οδού Γρεβενών Περιβολίου και Αβδέλας από το 20χιλ εως και το 45χιλ Ύψος χιονιού 5 με 10 εκ.

Η χιονόπτωση στα Γρεβενά συνεχίζεται στα ορεινά. Χιονόπτωση έχουμε και τα ορεινά των νομών Καστοριάς και Φλώρινας.

Σύμφωνα με την αστυνομία αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Άργους Ορεστικού όπως και στο 18χιλ. με 28 χιλ.επαρχιακής οδού Καστοριάς Φλώρινας μεσω Βιτσίου.

Το χιόνι φτάνει μέχρι 5 εκ. Στη Φλώρινα από το 6ο χιλ. εως το 52χιλ. Εθνικής οδού Φλώρινας συνοριακού Σταθμού Κρυστλοπηγης μεσω Βίγλας και απο το 28χιλ.μεχρι 30 χιλ.της Επαρχιακοής Οδού μέσω Βιτσίου με υψος χιονιού απο 1 εως 5 εκ. Στο λοιπό Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο και στην Εγνατία Οδό κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία.

Πηγή: ertnews.gr

*κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα