Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔιέρρηξαν έξι φορές επιχείρηση και απείλησαν αστυνομικό με κόφτη

Διέρρηξαν έξι φορές επιχείρηση και απείλησαν αστυνομικό με κόφτη

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός από τους δράστες της διάρρηξης στον χώρο μιας επιχείρησης σε περιοχή της Πέλλας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν είχε κλέψει μεταλλικά αντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ μαζί με τρεις συνεργούς του που διέφυγαν χτυπώντας αστυνομικό και απειλώντας τον με ένα μεταλλικό κόφτη, οδήγησε στην πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των έξι Ελλήνων, οι οποίοι διέρρηξαν έξι φορές την ίδια επιχείρηση από τον Δεκέμβριο του 2022 ως τώρα με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και άρπαξαν καλώδια χαλκού, διάφορα εξαρτήματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 235.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές ύψους 100.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ένα μέρος των κλοπιμαίων το είχαν πουλήσει σε έναν Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Τα μεταλλικά αντικείμενα που είχαν κλαπεί την Πέμπτη αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και ο μεταλλικός κόφτης μήκους 90 εκατοστών, με τον οποίο δυο από αυτούς απείλησαν έναν αστυνομικό, τον απώθησαν βίαια και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας, που άσκησε σε βάρος του και των πέντε συνεργών του δίωξη για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές από κοινού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα