Στις Σέρρες, η προετοιμασία των μικρών διήμερων αποσταγματοποιών ξεκίνησε με τα καζάνια να ανάβουν από χθες για να αποσταχθεί το τσίπουρο.
Ο Χρυσόστομος Μπαλής, διήμερος αμβυκούχος μίλησε στην ΕΡΤ3, τονίζοντας πως η παράδοση συνεχίζεται με πολύ μεράκι.
«Δίνεται η έναρξη για την αποστακτική περίοδο, η οποία διαρκεί δύο μήνες και εμείς εδώ στον δήμο Εμμανουήλ Παπά ξεκινήσαμε χθες και συνεχίζουμε τώρα για δύο μήνες. Πολύ δύσκολη περίοδος, η χρονιά φέτος ήταν πολύ δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών. Είχαμε ζημιές στα αμπέλια, το κόστος ήταν πολύ μεγάλο, πολύ βαρύ αλλά εμείς επιμένουμε πάλι», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλής.
Το αποστακτήριο του Χ. Μπαλή αποτελεί παράλληλα κι ένα μικρό μουσείο. Σε αυτό υπάρχουν φωτογραφίες από τη Μικρασιατική καταστροφή, φωτογραφίες από χωριανούς, που πολέμησαν εκεί, αντικείμενα αντίκες και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα κειμήλια.