Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Πλημμύρισε και το κλειστό γήπεδο Ξάνθης από τη νεροποντή (βίντεο)

Θύμα της ισχυρής βροχόπτωσης έπεσε και το κλειστό γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης στην πόλη της Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η ισχυρή νεροποντή που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην πόλη της Ξάνθης "λάβωσε" και το γήπεδο – στολίδι της πόλης της Ξάνθης, το υπόγειο του οποίου γέμισε νερά.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Ξάνθης κ. Νίκο Σπυριδόπουλο εντοπίζεται στο δίκτυο αποχέτευσης του γηπέδου το οποίο παρουσιάζεται προβληματικό και οφείλεται για τη συγκέντρωση των νερών, τα οποία αντί να απομακρύνονται επέστρεφαν πίσω σε μεγάλες ποσότητες. Τα νερά που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του γηπέδου είχαν εγκλωβιστεί και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω και να φτάσουν έως τις σκάλες του υπογείου του κτηρίου.

Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης η οποία και κατέφτασε στο σημείο επιχειρώντας την απάντληση των υδάτων, προλαβαίνοντας την κατάσταση πριν αυτή επεκταθεί και το νερό μπει για τα καλά μέσα στο γήπεδο.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε και η υδροφόρα της ΔΕΥΑΞ για να συνδράμει της επιχείρησης απομάκρυνσης των νερών.

Ωστόσο η διαρκής βροχόπτωση εμποδίζει την απομάκρυνση του συνόλου του νερού που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο υπόγειο του γηπέδου, ενώ προληπτικά αυτό θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες. Ιδιαίτερα ορμητικός παρουσιάζεται ο ποταμός Κόσυνθος η στάθμη του οποίου έχει αυξηθεί επικίνδυνα λόγω της βροχόπτωσης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε διαρκή επιφυλακή όσο η νεροποντή συνεχίζεται ώστε να επέμβουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
http://www.thrakitoday.com/

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.