Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Σήμερα το συλλαλητηρίο στο Κιλκίς ενάντια στην έναρξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων

Κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς και του κυνηγετικού συλλόγου Παιονίας για το σημερινό συλλαλητηρίου στο Κιλκίς ενάντια στην εναρξη μεταλλευτικών δραστηριοτήτων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί σε τοπικό επίπεδο σε ό,τι αφορά στη δημιουργία μεταλλείων στη Δημοτική Ενότητα Κρουσσών είναι γνωστές, αρνητικές και αδιαπραγμάτευτες. Κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή έχουν ταχθεί τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφασή του, όσο και τοπικοί φορείς και σύλλογοι με ψηφίσματά τους, καθώς και κάτοικοι με υπογραφές τους. Παρά όμως την εκπεφρασμένη αρνητική θέση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, η πολιτεία επιμένει να αγνοεί ηθελημένα και να εμπαίζει τους δημότες αυτού του τόπου και τις επιθυμίες τους σε σχέση με το ίδιο τους το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και παρόλες τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν υπόψη οι τοπικές αντιδράσεις, υπεγράφη τελικά η κατακύρωση του δημόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς, στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ.

Ο Δήμος Κιλκίς έχοντας απορρίψει εδώ και μήνες έστω και το ενδεχόμενο δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων, εναντιώνεται σε μια τέτοια προοπτική για τον τόπο και στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο.

Ειδικότερα, καλεί όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το Μέτωπο την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, προκειμένου να ενωθεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας απέναντι στα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση τόσο του Δήμου Κιλκίς όσο και των κατοίκων, για ανάπτυξη μέσω της επιστροφής στην καλλιέργεια της ελληνικής γης.

 

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Το Πάικο»

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας «Το Πάικο», κάνει γνωστό στους Κυνηγούς, ότι την 30-8-12 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης (δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών), συγκέντρωση που έχει ως σκοπό να αποτρέψει την λειτουργία των Μεταλλείων του Θανάτου στα Βουνά μας το ΠΑΪΚΟ και ΚΡΟΥΣΣΙΑ, που κάποιοι εκ του ασφαλούς για τη δική τους ζωή, αφού η συμφορά που θέλουν να φέρουν στο τόπο μας και –Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κάνουν από άγνοια- απέχει τουλάχιστον 800 χιλιόμετρα από τα δικά τους σπίτια.

 

 

-Συνάδελφοι Κυνηγοί και συμπολίτες Παίονες. Κατά καιρούς, σαν λαός, έχουμε κάνει πολλά λάθη και παραλήψεις και ήδη κάποια από αυτά πληρώνονται τώρα, αλλά ήταν και είναι λάθη που έστω και με θυσίες θα διορθωθούν. Η συμφορά όμως που ετοιμάζονται να μας φέρουν στον τόπο μας τώρα- διότι περί απίστευτης συμφοράς πρόκειται- θα είναι, από κάθε άποψη, ΜΗ αναστρέψιμη, όχι μόνο για μας, αλλά για όλες τις επόμενες γενιές των κατοίκων του Νομού μας, και κυρίως της Παιονίας.

- Συμπολίτες της Παιονίας. Εμείς οι Κυνηγοί, που ΟΧΙ μόνο δεν είμαστε ξεκομμένοι από την τοπική μας κοινωνία, αλλά – και το ξέρετε – όλη η ζωή μας, αλλά και η φροντίδα μας που από το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ μας προβλέπεται είναι η προστασία και η ακεραιότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος, του δικού μας πλούτου και η προστασία της άγριας πανίδας και χλωρίδας, ΔΕΝ θα δηλώσουμε ότι αγαπάμε όλα τα παραπάνω, με κυριότερο τον υδροφόρου ορίζοντα, περισσότερο από τους άλλους συμπολίτες μας.

-Καλούμε όμως και παρακαλούμε όλους του Παίονες, όπως την 30-8-2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα, να είμαστε όλοι παρόντες σ’ αυτή την συγκέντρωση και στα πλαίσια του Νόμου- όπως έκαναν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας και έδιωξαν όσους επιβουλεύτηκαν αυτόν τον Άγιο Τόπο- να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ΖΩΗ που μας χαρίζουν τα δικά μας βουνά το ιστορικό ΠΑΪΚΟ και τα ΚΡΟΥΣΣΙΑ και ΟΧΙ στα Μεταλλεία της συμφοράς

 

Μετά Τιμής

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο