Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Μειωμένη η κίνηση στα αεροδρόμια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

Αντίθετη πορεία από αυτήν της θερμοκρασίας ακολουθούν τα αεροδρόμια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, δύο μήνες μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα:Αεροδρόμιο Καβάλας
Μειωμένη σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% εμφανίζεται και η «εναέρια» κίνηση Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών από και προς το διεθνές αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, παρόλο που ο αριθμός πτήσεων και προορισμών παρέμεινε ίδιος σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, το Μάιο και τον Ιούνιο η μείωση της εσωτερικής επιβατικής κίνησης αγγίζει το 34%, καθώς μετακινήθηκαν μέσω εσωτερικών πτήσεων 5.300 επιβάτες έναντι 8.191 το 2011.

Καθοδική πορεία ακολουθούν και οι πτήσεις εξωτερικού, παρουσιάζοντας μείωση 18% φέτος. Συνολικά 20.000 τουρίστες και Έλληνες μετανάστες εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιο της Καβάλας, σε αντίθεση με πέρσι, που πέρασαν 23.700 επιβάτες.

Η ανασφάλεια που εκπέμπει η χώρα στο εξωτερικό, η κρίση που έχει πλήξει και άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς και ο επαναπροσδιορισμός μεγάλων τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού, δείχνοντας προτίμηση σε αεροδρόμια της Ισπανίας και της Τουρκίας, εξηγούν την κρίση, απαντούν οι υπεύθυνοι του αερολιμένα.

Το αεροδρόμιο της Καβάλας συνδέεται με οχτώ χώρες: Αυστρία, Τσεχία, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σουηδία και Αγγλία.

Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης
Σε χαμηλές πτήσεις κινείται και ο διεθνής αερολιμένας «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. «Η κίνηση είναι πεσμένη κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Περιμέναμε μεγαλύτερη πτώση», τονίζει ο αερολιμενάρχης Τραϊανός Ζαντανίδης, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι επιβάτες το καλοκαίρι δεν είναι ξένοι τουρίστες αλλά μετανάστες που επιστρέφουν για διακοπές πίσω στην πατρίδα».

Από και προς το ακριτικό αεροδρόμιο πραγματοποιούνται καθημερινά 4 πτήσεις για Αθήνα και τρεις πτήσεις την εβδομάδα για Σητεία.

inpost.gr