Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Ο «πόλεμος» της ξαπλώστρας στην Κομοτηνή

Σε υπόθεση για γέλια και για κλάματα τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν κάθε Σαββατοκύριακο οι λουόμενοι στις παραλίες Αρωγής και Φαναρίου, όπου ο «πόλεμος» της ξαπλώστρας και της ομπρέλας συνεχίζεται. Στην
καρδιά του καλοκαιριού και η πολυπόθητη λύση για την παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής δε βρέθηκε με αποτέλεσμα οι επισκέπτες τουλάχιστον που δεν ευθύνονται σε τίποτα, να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο οι παραλίες Αρωγής και Φαναρίου μετατράπηκαν σε «πεδίο μάχης», με τους επιχειρηματίες να συνεχίζουν να αλληλοκαταγγέλλονται, την εισαγγελέα να παρεμβαίνει και εντέλει τη δημοτική αστυνομία να καταγράφει παραβάσεις. Χαρακτηριστικό των τραγελαφικών που διαδραματίστηκαν είναι ότι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που σφραγίστηκαν με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου άνοιξαν τα καταστήματά τους με το έτσι θέλω, αλλά τους έκλεισε ξανά η δημοτική αστυνομία. Παράλληλα άλλοι ιδιοκτήτες παραλιακών επιχειρήσεων οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποίησε ο εισαγγελέας, όπου με εντολή δική του οι ιδιοκτήτες των beach bar που ακόμα λειτουργούν αναγκάστηκαν να ξηλώσουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, ενώ ένας ιδιοκτήτης ο οποίος δεν συμμορφώθηκε συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.
Όσες ομπρέλες και ξαπλώστρες λειτουργούν στην παραλιακή ζώνη αδυνατούν να καλύψουν το κύμα των λουομένων, που στριμώχνεται σε μερικές εκατοντάδες μέτρα παραλίας για να εξασφαλίσει σκιά.
xronos.gr