Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά5οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β.Ελλάδος

5οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β.Ελλάδος

Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη 25 και 26 Μαΐου

————————————

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη μεγάλη γιορτή του Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας, που διοργανώνει για 5η χρονιά φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH), με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο διοργανωτής είναι πιστοποιημένος Οργανισμός από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως φορέας υλοποίησης δράσεων «Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής».  Συμβάλει στην υλοποίηση  της Εθνικής πολιτικής για τον Εργασιακό Αθλητισμό καθώς και στην προαγωγή της φυσικής δραστηριοποίησης και υγείας – ευεξίας των εργαζομένων.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι Αρωγός των δράσεων και των ενεργειών του Οργανισμού και συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη του Εργασιακού Αθλητισμού στη Χώρα μας. Ακόμη ο HOCSH εκπροσωπεί την Ελλάδα ως αναγνωρισμένο  μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού  Αθλητισμού, συμμετέχοντας και ως μέλη  στη Διοίκησή τους.

Ο Ελληνικός  Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας και τα στελέχη του, έχουν αποκομίσει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, την οποία αξιοποιούν για την πετυχημένη διοργάνωση Αγώνων, τόσο εγχώριων όσο και διεθνών.

Ο Οργανισμός έχει διοργανώσει το 2021, τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στην Αθήνα και διοργανώνει κάθε χρόνο τους Εθνικούς Αγώνες

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στους 5ους αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας έχουν:

 • Εργαζόμενοι και εταιρικές ομάδες, από Εταιρείες ή Οργανισμούς
 • Ελεύθεροι επαγγελματίες, μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα καθώς και εταιρικές ομάδες μελών της EFCS, WFCS και CSIT
 • Από Εταιρείες και Οργανισμούς του  Δημόσιου ή του  Ιδιωτικού Τομέα
 • Μέλη Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

 

Οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος, είναι ένα διεθνές αθλητικό γεγονός πολλαπλών αθλημάτων που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του Εργασιακού Αθλητισμού, στην προαγωγή της φυσικής δραστηριοποίησης και υγείας των εργαζομένων σε εταιρείες και οργανισμούς, αλλά και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Εδραιώνοντας τους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας σαν έναν ετήσιο θεσμό, δίνει την προοπτική προσέλκυσης ομάδων από το εξωτερικό και κυρίως τις Βαλκανικές χώρες οι οποίες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και για τη φετινή διοργάνωση.

ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι Aγώνες θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω αθλήματα: Soccer 6×6 , Basketball  5×5, Basketball 3×3, Beach Volleyball  3×3, Beach Volleyball  2×2, Bowling, Chess,Padel, Petanque, Table-tennis, Tennis, Spartan race και για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση το άθλημα της Κολύμβησης. Ο Οργανισμός Συμμετέχει στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων Θεσσαλονίκης στις 26 Μαΐου 2024.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στις Εγκαταστάσεις του «Ολυμπιακού Κέντρου Πανοράματος» και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς. Επίσης  στο Ten Pin Bowling, στο Apollon Beach Padel Club  και στο ΑΤΤΑΚ ΑΡΕΝΑ.

Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα:

 • του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
 • του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 • της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης 
 • της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 • του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
 • του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου
 • του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου
 • του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Οι Αγώνες έχουν  την υποστήριξη:

 • των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος

 Χορηγός

 • AUTECO KTEO

Χoρηγός επικοινωνίας:

 • Metromedia

 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ: «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΣΜΟΣ»

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του HOCSH αναφερόμενος στις δράσεις του Οργανισμού και τη φιλοσοφία του τόνισε:  « Οι Αγώνες έχουν γίνει πλέον θεσμός. Τόσο οι Εθνικοί όσο και αυτοί της Β. Ελλάδας. Ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, Οργανισμούς, εταιρείες και εργαζόμενους, έτσι ώστε ο εργασιακός αθλητισμός να συνεισφέρει ενεργά στην εξέλιξη της αθλητικής νοοτροπίας και του πολιτισμού του αθλητισμού αναβαθμίζοντας την υγεία και ευεξία των εργαζομένων στην Ελλάδα. Η χώρας μας κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα στο κομμάτι αυτό, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό». Ο κ. Καραβούλης, κάνοντας αναφορά στους 5ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδας τόνισε: «Κάθε χρόνο μεγαλώνει το ενδιαφέρον απ’ όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων. Οι Αγώνες έχουν συνδεθεί με τον Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, που προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και είναι η έδρα των ομαδικών αθλημάτων. Ακόμη έχουμε την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Αιγίδα πολλών σημαντικών φορέων της πόλης. Φέτος προσκαλούμε τους βορειοελλαδίτες και του βαλκάνιους φίλους μας να δώσουν παρών 25 και 26 Μαΐου στους 5ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Ο HOCSH έχει τεράστια εμπειρία για τη διεξαγωγή πετυχημένων Αγώνων».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα