Ανησυχία επικρατεί στους παραγωγούς κρόκου της Κοζάνης εξαιτίας της μείωσης που παρουσιάζει παραγωγή του προϊόντος τα τελευταία χρόνια.
Με βάση όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, κ. Βασίλης Μητσόπουλος, παρά το ότι οι τιμή του προϊόντος είναι πολύ καλή, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει και με την παραγωγή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα λεγόμενα του η φετινή παραγωγή είναι εκατό με διακόσια γραμμάρια ανά στρέμμα από πεντακόσια με εφτακόσια που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Η μείωση αυτή είναι εμφανής καθώς σε αντίθεση με το παρελθόν που η παραγωγή κρόκου άγγιζε τους τέσσερις τόνους, την φετινή χρονιά φέτος οι Κοζανίτες παραγωγοί ευελπιστούν σε παραγωγή μετά βίας ενάμισι τόνου. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην τροφοδοσία των αγορών μόνο με συσκευασμένο προϊόν. Η μείωση αυτή φαίνεται να έρχεται σε συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα όπως ανέφερε πολλοί από τους 950 παραγωγούς να σκέφτονται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια αυτή.
Πηγή:ertnews.gr