Επτά σχολεία “χτύπησε” ο κορωνοϊός στο Κιλκίς

Επτά σχολεία “χτύπησε” ο κορωνοϊός στο Κιλκίς

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε επτά σχολεία στο νομό Κιλκίς οδηγώντας σε κλείσιμο ολόκληρες σχολικές μονάδες ή τμήματά τους.

 

 

Σοβαρή είναι η κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, είναι κλειστά όλο το Λύκειο Μουριών, όλο το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς, ένα τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, δύο τμήματα στο 1ο Λύκειο Κιλκίς και δυο τμήματα στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης. Λόγω του κλεισίματος του ΕΕΕΕΚ κι επειδή κάποιοι μαθητές του πηγαίνουν και στο ειδικό σχολείο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Κιλκίς, έκλεισε προληπτικά και αυτό το σχολείο και γίνεται απολύμανση.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι κλειστό όλο το 2ο Νηπιαγωγείο Γουμένισσας και τμήμα στο δημοτικό σχολείο της Μ. Βρύσης.

 

Το πιο σοβαρό ζήτημα που αναδεικνύεται το διάστημα αυτό είναι η συμπεριφορά των μαθητών των οποίων κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματά τους.

Όπως τόνισε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Θεόδωρος Χριστοφορίδης, οι οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς τους είναι σαφείς και τεράστια η ατομική ευθύνη τους. “Οι μαθητές δεν βρίσκονται σε διακοπές αλλά σε καραντίνα, δεν πρέπει να κυκλοφορούν στην πόλη ή στα χωριά τους, δεν πρέπει να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για μάθημα ή στους συλλόγους τους για προπόνηση. Οφείλουν να προστατευθούν και να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία”, τόνισε.