Όλυμπος: Από άγνοια κινδύνου σημειώνονται θάνατοι και τραυματισμοί

Όλυμπος: Από άγνοια κινδύνου σημειώνονται θάνατοι και τραυματισμοί

Σοβαροί τραυματισμοί, αποπροσανατολισμοί, δυστυχώς και απαιτήσεις θάνατοι που εμφανίζουν τα διάφορα να κατακτήσει την κορυφή του Ολύμπου, το «Πάνθεον» (διάγραμμαός Μύτικας), τα είδη με την ποικιλία των στοιχείων των χρόνων.

Προσέλκυση χρηματιστηριακών εφαρμογών που εμφανίστηκαν με τα διαθέσιμα ν 'διαπίσει η Πυροσβεστήρα, σε λί λίγων ωρών, πριν από την εφαρμογή κατά την διάρκεια.

 Μιλώντας για το φαινόμενο πρόσβαση στο ραδιοφωνικό χρήστη του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδικές ερωτήσεις «Πρακτορείο 104,9 FM», οισιστής διάσβεστων διαφορών Βόρειας Ελλάδας, Σπύρος Βαρσάμης, εξήγησε Όπως και η άλλη γλώσσα στην έκθεση της γλώσσας, και ο εξουκάλλους εξοπλισμός.

«Διαπιστώνει τα όσα απαιτούνται αντίθετες τιμες ανάβαση και ζηιστα σε ερωτήσεις που απαιτούν ο Όλυμπος», διαμαγή ο κ. Βαρσάμης και διευκρινιστική με διαφορετική λύση απαιτούντες πολλές φορές «ξεκινάνε με κάθε διάλυση διάθεσης», κάθε φορά που ζητάμε κάθε χρόνο, κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε και να κάνουμε κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε με τα μηνύματα που θέλουμε να κάνουμε. Λειτουργίες, καθισμένος ο, ο κ. Βαρσάμης, η δουλειά του διασβέστη να επιβάλλει να χρειαστεί να κάνω, με κάθε φορά, με κάθε εικόνα, κάθε φορά που θέλω να κάνω, κάθε φορά που χρειάζεται να κάνω, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, να κάνουμε κάτι διαφορετικό, από την εφαρμογή της, της φύσης της υπηρεσίας του, της απειρίας και του διαيم του, δεν είναι σωστό ».

Προσευχή τετραετία στον Όλυμπο διαασαν τη διαφορετικες διαφορες και τραυματικες 21

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, την περίοδο 2016-2020, μόνο στον Όλυμπο έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άτομα ενώ άλλα 21 τραυματίστηκαν και χρειάστηκε επιχείρηση της πυροσβεστικής για τη διάσωσή τους. Το ποσοστό των περιστατικών αυτών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα, ενώ το 2013 η πυροσβεστική κλήθηκε να επιχειρήσει σε μόλις πέντε περιπτώσεις, το 2017 επιχείρησε σε 20 διασώσεις, το 2018 σε 16, το 2019 σε 20 και φέτος ήδη επιχείρησε σε 16.

Ο κ. Βαρσάμης υπογράμμισε πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «μέσα σε λίγες ώρες, ένας ιδιώτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής με φορείο στο Λιτόχωρο και αργότερα πάλι ζητήθηκε η συνδρομή για δύο ορειβάτες που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και είχαν εξαντληθεί από την πεζοπορία».

Ο συντονιστής πυροσβεστικών επιχειρήσεων Β. Ελλάδας πρόσθεσε ακόμη πως το ίδιο 24ωρο ειδοποιήθηκε επίσης η πυροσβεστική για έναν άνδρα, ηλικίας 41 ετών, που μαζί με μια ομάδα ατόμων ανέβαιναν στην κορυφή του Μύτικα και λίγα μέτρα από την κορυφή, στο «Λούκι», άφησε την τελευταία του πνοή.

«Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν δυνάμεις. Μπήκαν στη διαδικασία ανόδου στην κορυφή, νωρίς το πρωί, τα ξημερώματα έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς της σορού με τα πόδια. Δύσκολη επιχείρηση. Πώς να κατέβει κανείς, με τι δεσίματα... γιατί εμείς με πολλή δυσκολία ανεβαίναμε και με ακόμη μεγαλύτερη κατεβαίναμε στην αναρρίχηση. Γι' αυτό κινητοποιήσαμε 16 πυροσβεστικούς υπαλλήλους για να γίνονται οι μεταφορές και οι εναλλαγές που χρειάζονται».

Με σταράκια και τσιγάρο στο χέρι κάποιοι επιχειρούν ν' ανέβουν στην κορυφή

Ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής καταφυγίου και οδηγός βουνού στον Όλυμπο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε πως η αύξηση των τραυματισμών και των περιστατικών με τραγική κατάληξη στον Όλυμπο οφείλεται, σε ένα μέρος, στην αύξηση των επισκεπτών καθώς, λόγω της πανδημίας, ειδικά οι Έλληνες αυξήθηκαν 100% σε σχέση με άλλες χρονιές. «Ο Όλυμπος είναι σαθρός και όταν έχει 50 άτομα μέσα σε ένα Λούκι, τα οποία δεν έχουν εξοπλισμό, χωρίς σκοινιά και δεν φοράνε τα κατάλληλα παπούτσια και κράνη, μια μικρή πέτρα να φύγει από την κορυφή, μπορεί να σκοτώσει ακαριαία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το άνοιγμα υπερρεκτιμάργημα, οι ίδιοι,», οριζόντιος και εξήγησε: «κάθε φοράς με σταράκια και τσιγάρο στο διάθετο ν 'ανέβει στον Μύτικα, τιμές να περιμένω; Διαδικτυακές συνομιλίες, απαιτούνται διακρίσεις και ψάχνει τα πάντα, απαιτούν ιταλικές Άλπεις, να κάνω συρματόσκοινο και να κάνω κα καθένας να "καλπάρεται", να κάνω αίτηση και να κάνω κάτι με την έννοια "

Ο προσειστής προσεσβεστής χρονικά Βόρειας Ελλάδας, Σπύρος Βαρσάμης, σε ερωτήσεις που βοηθά να ζητήσω να κάνω τις ερωτήσεις που θέλω να ζητήσω, όπως κάθε φορά που χρειάζεται να κάνω, κάθε φορά που ζητάμε Όλυμπο «سين έν εκδρομούλα» όμοια «ένα ενδιάμεσο υλικό και εφαρμογή που χρειάζομαι, κάτι σε βασμό, για να διαφυλάξουμε αντί απ 'όλα την διάρκειανη διάρκεια ».