Τι λένε οι εργαζόμενοι στο κονσερβοποιείο στη Σκύδρα, Πέλλας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Τι λένε οι εργαζόμενοι στο κονσερβοποιείο στη Σκύδρα, Πέλλας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Σκύδρα, Πέλλας μετά τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εταιρεία κονσερβοποιίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με την Πολιτική Προστασία να ανακοινώνει το κλείσιμο της εταιρείας για δέκα ημέρες, λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Αυτή την ώρα αποχωρούν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους.

''Είχαμε ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ να κλείσουμε  εντός μίας ώρας σήμερα, είχαμε  κάποια θετικά κρούσματα τα οποία απομονωθήκαν. Η εντολή είναι να κλείσουμε κι αυτό ακολουθούμε'', αναφέρει η κ.Ειρήνη Αμιλή, εργαζόμενη στην εταιρεία κονσερβοποιίας. Στο μεταξύ, όλοι οι χώροι της εταιρείας έχουν απολυμανθεί από εχθές, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί πως, έξω από το  εργοστάσιο βρίσκονται σταθμευμένα δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση  των μέτρων που επιβλήθηκαν. 

Μάλιστα, στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μαζί με τη Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς οι όλοι οι εργαζόμενοι είναι κάτοικοι της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Βασίλειου Παπαγεωργίου και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρεία κονσερβοποιίας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του ιού. Σημειώνεται πως η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από σήμερα 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του Seleo.gr.

 

pella koronoios etaireia astinomia

pella koronoios etaireia 2

pella koronoios etaireia