Νέα Πέλλα: Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών για τα προσφυγόπουλα

Νέα Πέλλα: Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών για τα προσφυγόπουλα

Συνεχίζει σήμερα την αποχή από τα μαθήματα η πλειοψηφία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Νέας Πέλλας, οι γονείς των οποίων διαμαρτύρονται για την επικείμενη φοίτηση στα δύο σχολεία συνολικά 19 προσφυγόπουλων.

Πρόκειται για 12 παιδιά στο δημοτικό και 7 στο νηπιαγωγείο, όλα προερχόμενα από το Αφγανιστάν, τα οποία διαμένουν σε κοντινό με το χωριό ξενοδοχείο.  Σήμερα, όπως και χθες άλλωστε (πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων σε ολόκληρη την Π.Ε. Πέλλας), σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποχής των μαθητών καθώς στο σχολείο πήγε μόνο το 1/3 σχεδόν του συνόλου των μαθητών.

Η πλειοψηφία των γονέων των μαθητών της Νέας Πέλλας αντιδρά στην ενσωμάτωσή τους στη μαθητική κοινότητα και δεν τα δέχονται στο σχολείο της κοινότητας, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την εγγραφή τους, δεν έγινε καμία προετοιμασία για αυτό, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την ένταξή τους στην μαθητική κοινότητα κ.λ.π.Σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρόβλημα που ανέκυψε, μετά από συνεργασία του Δημάρχου Πέλλας, της Κοινότητας Νέας Πέλλας και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, δρομολογείται θετική λύση που αναμένεται να ικανοποιήσει τους γονείς και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Για αυτό το λόγο -κατά πάσα πιθανότητα- αύριο θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα με την συμμετοχή όλων των μαθητών των σχολείων της Νέας Πέλλας.

Πηγή: karatzova.com