Στιγμές αγωνίας μέσα στη θάλασσα σε Θάσο και Χαλκιδική

Στιγμές αγωνίας μέσα στη θάλασσα σε Θάσο και Χαλκιδική

Για προσάραξη σε αβαθή ιστιοφόρου σκάφους με πέντε επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Καλαμονήσια της νήσου Διάπορου, στη Σιθωνία Χαλκιδικής,

ενημερώθηκε το πρωί της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος της υπηρεσίας, όπου εντόπισε το σκάφος, το οποίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, κατέπλευσε ασφαλώς στη μαρίνα του Όρμου Παναγιάς.

Οι πέντε επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους ενώ από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την Παρασκευή, η Λιμενική Αρχή Θάσου, για ακυβερνησία λόγω βλάβης του πηδαλίου του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους ''ΑΝΕΣΤΗΣ-ΜΑΡΙΝΑ'' Τ. Ελευθέρων 81, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. ''ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ'' και λιμένα ν. Θάσου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Λ.Κ. 787Α', όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος.

Το ''ΑΝΕΣΤΗΣ-ΜΑΡΙΝΑ'' ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Θάσου.