Λουκέτο και βαρύ πρόστιμο σε καφέ στην Ημαθία, γιατί το... ξενύχτησαν

Λουκέτο και βαρύ πρόστιμο σε καφέ στην Ημαθία, γιατί το... ξενύχτησαν

Λουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 629 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.Δύο παραβάσεις σημειώθηκαν για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες μία στην Αττική και μία στην Ημαθία. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105 σχετικές παραβάσεις. Τρεις παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

196 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(46) στην Κεντρική Μακεδονία,
(36) στη Θεσσαλονίκη,
(26) στη Στερεά Ελλάδα,
(16) στα Ιόνια Νησιά,
(14) στην Αττική,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στην Ήπειρο,
(9) στο Βόρειο Αιγαίο,
(9) στην Κρήτη,
(7) στη Δυτική Ελλάδα,
(6) στην Πελοπόννησο,
(3) στο Νότιο Αιγαίο,
(2) στη Θεσσαλία και
(2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.876) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.864) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (57) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ.