Αποχή στο Γυμνάσιο Αξιούπολης - Αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα

Αποχή στο Γυμνάσιο Αξιούπολης - Αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα

Αποχή,  αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αξιούπολης στο Κιλκίς, ζητώντας να αποσυμφορηθεί το σχολείο από τα προσφυγόπουλα.

Στο Γυμνάσιο του Κιλκίς αναμένεται να φοιτήσουν μαζί 51 μαθητές της περιοχής και 46 προσφυγόπουλα, τα οποία προέρχονται κατά ένα μικρό ποσοστό από διαμερίσματα σε Αξιούπολη και Πολύκαστρο και κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τη δομή της Νέας Καβάλας όπου φιλοξενούνται συνολικά 2.000 πρόσφυγες.

«Τα παιδιά από τη δομή δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και σε συνδυασμό με την πανδημία μπορούν να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του ιού δεδομένου ότι ζουν σε σκηνές και δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα οι συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, τα παιδιά δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα να αποτελούν άθελά τους τροχοπέδη για την εκπαιδευτική διαδικασία στα δικά μας παιδιά. Ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το επίπεδο μάθησης είναι εμφανή από την περσινή χρονιά» δήλωσε, μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης, Κύρος Καλαβάζης.