Μαζικά τεστ στη Σιάτιστα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (Βίντεο)

Μαζικά τεστ στη Σιάτιστα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (Βίντεο)

Πενήντα δείγματα έλαβε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε σήμερα στο κέντρο υγείας της Σιάτιστας, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Όπως τόνισε στην κάμερα του ράδιο Σιάτιστα και τον Θοδωρή Πεσνικά ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, το κλιμάκιο θα επανέλθει για νέες δειγματοληψίες την επόμενη Τρίτη για λήψη δειγμάτων και από νέες επαφές. Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για λίγα κρούσματα πληθυσμιακά αλλά μπορεί να προκύψουν πολύ περισσότερα, λόγω πολλών επαφών που είχαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, για αυτό και κάλεσε τους νέους της περιοχής να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τουσ με το τα τέλη Αυγούστου.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να δείξουν αισιοδοξία και υπευθυνότητα ώστε να τεθεί η κατάσταση αυτή που δείχνει ότι έχει μια αυξητική τάση, υπό έλεγχο. Ενώ επίσης σε ότι αφορά αν θα πάει το κλιμάκιο και σε άλλες περιοχές του Βοίου, ο κ. Ρωμιόπουλος απάντησε ότι είναι σε επαφή με τις επαφές των κρουσμάτων και αν χρειαστεί θα δώσουν δείγμα την ερχόμενη εβδομάδα στη νέα δειγματοληψία.

Τελικά με αφορμή την ανάρτηση του νεαρού που βρέθηκε θετικός, στα social media, ότι ο ίδιος βρέθηκε θετικός, ο κ. Ρωμιόπουλος δεν θέλησε να το σχολιάσει, λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση έχει δύο όψεις, της ενημέρωσης του κόσμου αλλά μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση προσέθεσε πως σε επικοινωνία του με τον νεαρό φάνηκε πως είναι υπεύθυνος και ο ίδιος έπραξε όπως νόμιζε, καλώντας τους νέους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας.

Πηγή:e-ptolemeos.gr Πηγή βίντεο:kozan.gr