Καβάλα: 38 τα θετικά κρούσματα στο εργοστάσιο κρεάτων

Καβάλα: 38 τα θετικά κρούσματα στο εργοστάσιο κρεάτων

Επιπλέον μέτρα έλαβε ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη περιοχή μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

«Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε να κλειστούμε στα σπίτια μας εφόσον δεν έχουμε επαφή με κρούσμα. Ομως η οικονομία δεν αντέχει ένα δεύτερο lockdown. Χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα όλοι», τονίζει στην «Καθημερινή» ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης. Αυτή την εβδομάδα αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Κοσμόπολις» καθώς και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων. Ταυτόχρονα, οι πολίτες που αυτό το Σάββατο θα επισκεφθούν τη λαϊκή αγορά της πόλης θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος επιπλέον διάδοσης. Η δημοτική αστυνομία Καβάλας τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα και κέντρα εστίασης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.  

O Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τους όμορους δήμους Παγγαίου και Νέστου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσει σποτάκι για την ενημέρωση των πολιτών.  

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, αναφορικά με την αναστάτωση στην περιοχή μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Υπάρχει ένα πολύ καλό νοσοκομείο, υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα υγείας, καθώς και η διεύθυνση Υγείας που κάνει εξαιρετική δουλειά. Το θετικό είναι ότι εντοπίστηκε η αιτία από όπου προήλθαν οι συγκεκριμένες μεταδόσεις. Έχουν ιχνηλατηθεί και υπάρχει περιορισμός της διασποράς του ιού. Από την άλλη δεν χρειάζεται και εφησυχασμός. Αν τηρούμε τις βασικές οδηγίες του ΕΟΔΥ μπορούμε ένα υψώσουμε ένα τείχος κατά του κορωνοϊού», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.«Η ιχνηλάτηση έχει ολοκληρωθεί, έχουμε 38 θετικά κρούσματα, όλα σχετίζονται με το εργοστάσιο. Έχουμε εντοπίσει την εστία, την έχουμε περιορίσει, και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφέροντας, μάλιστα, ότι συνεχίζονται κανονικά οι κρατήσεις και στη Θάσο και στην Καβάλα».«Η Θάσος είναι υγειονομικά ασφαλής, δεν έχουμε κανένα κρούσμα και συνεχίζεται κανονικά η ροή των τουριστών», κατέληξε ο κ. Αντωνιάδης. 

Ξεκίνησε ήδη στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» η διαδικασία πραγματοποίησης τεστ κορωνοϊού από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Proininews.gr, προτεραιότητα έχουν εργαζόμενοι της βιομηχανίας κρέατος, όσοι ήταν αρνητικοί στο πρώτο τεστ που έγινε προ λίγων ημερών. Στην αίθουσα βρίσκονται 3 συνεργεία του ΕΟΔΥ, η διαδικασία κάθε τεστ διαρκεί 2 περίπου λεπτά.Γνωστά θα γίνουν μόνο τα κρούσματα που θα προκύψουν (αν προκύψουν) μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του ΕΟΔΥ με το κάθε φυσικό πρόσωπο.