Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα των τεστ των επαφών των 23 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Καβάλας

Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα των τεστ των επαφών των 23 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Καβάλας

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων στις επαφές των 23 εργαζομένων στο εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη ο έλεγχος στους 120 εργαζομένους έχει ολοκληρωθεί και εκτός από τους 23 δεν βρέθηκαν άλλα θετικά κρούσματα. Το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί ενώ η διοίκηση της εταιρείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι στην Καβάλα δεν υπάρχει ευρεία διασπορά του ιού, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται σε συγκεκριμένες εστίες, για το λόγο αυτό δεν μελετάται ένα τοπικό lockdown.

Σημείωσε ότι μετά από συνεννόηση με το δήμο, θα περιοριστούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται ούτε πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός, πρέπει όμως να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή χεριών.

Συνολικά από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν την Κυριακή 13 νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 11 από τα οποία σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.