ΤΩΡΑ - Χιλιάδες Βαλκάνιοι στο τελειωνείο του Προμαχώνα  (ΦΩΤΟ)

ΤΩΡΑ - Χιλιάδες Βαλκάνιοι στο τελειωνείο του Προμαχώνα (ΦΩΤΟ)

Πάρα τις ουρές που σχηματίζονται από το πρωί και σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα οι χιλιάδες τουρίστες από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία περιμένουν υπομονετικά για να απολαύσουν λίγες μέρες διακοπών στην Ελλάδα.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν στα χέρια τους συμπληρωμένη και εκτυπωμένη την ειδική φόρμα που πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά από σήμερα όποιος μπαίνει στην Ελλάδα. Ένα για κάθε μέλος της οικογένειας.

Η φόρμα αυτή βάσει των στοιχείων που έχει συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος εκδίδει έναν προσωπικό κωδικό. Βάσει αυτού ένας ειδικός αλγόριθμος υποδεικνύει ποιοι θα είναι αυτοί που θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ.

 

Όσοι υποδεικνύονται δίνουν δείγμα και συνεχίζουν το ταξίδι τούς. Σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικοί θα ενημερωθούν τηλεφωνικά. Επειδή είναι πρώτη ημέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου υπάρχει κάποια ελαστικότητα για παράδειγμα μπορεί κάποιος να έχει μαζί του τη φόρμα σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του ωστόσο από τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότεροι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι οι τουρίστες με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι ήταν ενημερωμένοι για το μέτρο, πως ήταν εύκολη η συμπλήρωση της φόρμας και ότι επέλεξαν την Ελλάδα διότι την θεωρούν μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την πανδημία.