Εξιχνιάστηκε η «κινηματογραφική» ληστεία σε ταχυδρομική διανομέα στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκε η «κινηματογραφική» ληστεία σε ταχυδρομική διανομέα στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε γυναίκα ταχυδρομικό πράκτορα που έγινε πριν από ένα χρόνο σε χωριό της Ημαθίας.

Η ταχυδρομική διανομέας στην Ημαθία έπεσε θύμα ληστείας στις 26 Ιουνίου, όταν κουκουλοφόροι της άρπαξαν τσάντα που περιείχε 9.500 ευρώ, ποσό το οποίο προοριζόταν για την πληρωμή συντάξεων. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ανδρών για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας από τους προαναφερόμενους, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα και χρησιμοποιώντας βία κατάφερε να αποσπάσει από την  ταχυδρομικό πράκτορα μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ, που προοριζόταν για την πληρωμή των συντάξεων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια μαζί με τους 3 συνεργούς του διέφυγαν με δύο οχήματα ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από περιοχή της Θεσσαλονίκης.Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Επίσης κατασχέθηκε και το δεύτερο όχημα που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της ληστείας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.