Επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Πέλλα

Επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Πέλλα

Με τον πλέον επίσημο τρόπο έρχεται η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με τον Περιφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή να αναφέρει σχετικά:

Έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη μας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και μίλησα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και αφού επιβεβαίωσε το κρούσμα, ρύθμισε και το θέμα της ιχνηλάτησης του κρούσματος.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είναι σε επιφυλακή να συνδράμει με τις υπηρεσίες Υγείας όπου θεωρηθεί αναγκαίο.
Ας ευχηθούμε ο συμπολίτης μας και η οικογένεια του που είναι και φίλοι, να είναι καλά και να περάσουν τα δύσκολα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 67χρονο κάτοικο της Φούστανης Αριδαίας ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα όμοια με αυτά του κορωνοϊού (υψηλό πυρετό και βήχα). Αρχικά ελέγχθηκε από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας όπου και απομονώθηκε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, ενημερώθηκαν οι συγγενείς του 67χρονου και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή μαζί του.