Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Στα χερσαία σύνορα η υπόσχεση για καλύτερη φύλαξη υλοποιείται αποτελεσματικά»

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Στα χερσαία σύνορα η υπόσχεση για καλύτερη φύλαξη υλοποιείται αποτελεσματικά»

«Εδώ, στα χερσαία σύνορα του Έβρου η μαζική διέλευση μεταναστών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η υπόσχεση της Πολιτείας για καλύτερη φύλαξη και αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών υλοποιείται αποτελεσματικά τους τελευταίους μήνες. Το πρόβλημα είναι στις θαλάσσιες οδούς.»

Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

«Εμείς εδώ στα σύνορα, το πρόβλημα το μεταναστευτικό το βιώνουμε από το 1980» πρόσθεσε. «Δεν είμαστε χτεσινοί. Είναι εντελώς διαφορετικά τα χαρακτηριστικά που είχε η παράνομη μετανάστευση της δεκαετίας του 1990, σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Τους τελευταίους μηνες έχει ενισχυθεί το προσωπικό, η φύλαξη είναι πιο εντατική και από ξηράς και από αέρος και έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και τα περιστατικά παραβατικότητας σε βάρος των κατοίκων. Ό, τι κι αν λέει ο Ερντογάν, όσους κι αν στείλει, δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσουν. Ακόμα κι αν τους αφήσουν από το τουρκικό φυλάκιο, θα εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη, διότι χωρίς νόμιμα έγγραφα δεν περνούν. Και επιπλέον, δεν μπορούν εύκολα να περάσουν από το ποτάμι μεγάλες ομάδες χωρίς να εντοπιστούν. Το πρόβλημα το έχουμε στις θαλάσσιες οδούς μεταξύ Έβρου - Σαμοθράκης, που έχουμε 5.000 διελεύσεις στο ίδιο διάστημα που πέρσι είχαμε 1.000.»