Στρατιώτες από την Ήπειρο μεταφέρονται στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων

Την αποστολή επιπλέον προσωπικού του Στρατού Ξηράς στην περιοχή του

Δ΄ Σώματος Στρατού, έχει αποφασίσει το ΓΕΣ, με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων επιτηρήσεως στην μεθόριο με την Τουρκία, προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα λαθρομεταναστών που εισέρχεται στην χώρα.

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς έχει προσανατολισθεί στην περιοδική μεταφορά στον Έβρο, προσωπικού που υπηρετεί σε άλλες περιοχές, όπως η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία. Η εκ περιτροπής ανάπτυξη θα έχει διάρκεια περίπου μίας εβδομάδος, κατά την οποία θα εκτελούνται υπηρεσίες επί της μεθορίου, ενισχύοντας την υπάρχουσα δύναμη προκαλύψεως.

Η κίνηση εντάσσεται στα μέτρα που έχει κριθεί σκόπιμο ότι απαιτούνται από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να “σφραγισθεί ο Έβρος”, όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος. Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοσθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η είσοδος παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και χθες το Λιμενικό Σώμα, σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά  σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λέσβο διέσωσε και περισυνέλλεξε 156 λαθρομετανάστες.

Στην Αλεξανδρούπολη λίγο έτυχε να χάσει την ζωή της μία γυναίκα, όταν οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν 15 λαθραίοι συγκρούσθηκε με το όχημα που οδηγούσε η γυναίκα. Ο διακινητής επιχειρώντας να ξεφύγει από τις Αστυνομικές δυνάμεις έτρεχε μέσα στην πόλη χωρίς να υπολογίζει φωτεινούς σηματοδότες, έως ότου “έπεσε” πάνω στην γυναίκα και σταμάτησε αναγκαστικά.

Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη γυναίκα οδηγό, που έφερε ελαφρά τραύματα.

φωτο evrospress