Κομοτηνή: Πέντε χρόνια φυλάκιση σε διαδικτυακό "πειρατή"

Κομοτηνή: Πέντε χρόνια φυλάκιση σε διαδικτυακό "πειρατή"

Σε μια απόφαση – σταθμό για τον χειρισμό υποθέσεων διαδικτυακής πειρατείας

στη χώρα μας, προχώρησε  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής, καθώς επέβαλε για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε διαδικτυακό πειρατή.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο εκδίκασε σε β’ βαθμό υπόθεση που αφορούσε την παράνομη λειτουργία πειρατικών ιστοτόπων (sites), μέσω των οποίων ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής των ανωτέρω ιστότοπων, προέβαινε παρανόμως σε, μεγάλης έκτασης, διάθεση κινηματογραφικών έργων, μουσικής, βιβλίων, προγραμμάτων Η/Υ και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο διαχειριστή των ιστοτόπων επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην φυλακή.  

 
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο κατάδικο είχαν, ήδη, ασκηθεί 4 ποινικές διώξεις μεταξύ των ετών 2009-2012, ωστόσο ο ίδιος συνέχιζε την παράνομη δράση του, αλλάζοντας κάθε φορά που συλλαμβανόταν, το domain-name του παράνομου ιστοτόπου που διατηρούσε, πρακτική που εφαρμόζεται από ορισμένους «αμετανόητους» πειρατές οι οποίοι, παρά την βαρύτητα των ποινών, επιλέγουν να συνεχίσουν την παράνομη μεν, αλλά ιδιαιτέρως κερδοφόρα δραστηριότητα.

Είχε, εξάλλου, ήδη προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (β’ βαθμού) κατά του ίδιου κατηγορουμένου για ανάλογη περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, επίσης με ποινή φυλάκισης 5 ετών.

πηγή newpost.gr