Ξεσηκωμός στα Γιαννιτσά για την έλευση μεταναστών (Video)

Ξεσηκωμός στα Γιαννιτσά για την έλευση μεταναστών (Video)

Στα… μουλωχτά, στην κυριολεξία, καταφθάνουν στην ενδοχώρα από τα νησιά, οι μετανάστες κάθε μέρα. Ανά νομό θα πρέπει υποχρεωτικά

να σηκώσουν όλοι το «βάρος» της ασταμάτητης εισροής σε Λέσβο, Χίο, κλπ και να εισχωρήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, εφόσον η Κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά. Η είδηση ότι θα έρθουν δύο λεωφορεία στην Πέλλα για να διαμείνουν περί τους 80-100 μετανάστες σε τρία ξενοδοχεία, των Γιαννιτσών, της Παναγίτσας και της Άρνισσας, σήκωσε πλήθος αντιδράσεων από τους κατοίκους. Ήδη, στη διασταύρωση του ξενοδοχείου, στο 7ο χμ της Εθνικής Οδού Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε κόσμος για να εμποδίσει την έλευση τους…  και οι ίδιοι δηλώνουν πως αν χρειαστεί, θα μείνουν όλο το βράδυ για να αποτρέψουν να έρθουν σήμερα – ή όποια άλλη στιγμή- μετανάστες στην περιοχή… Ανάρτησαν μάλιστα και πανό που έγραφε: Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα.  Αλληλεγγύη στους Έλληνες.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο, να φύγουν προς την Έδεσσα σήμερα, μετά τον ξεσηκωμό που αντελήφθησαν όλοι, όπως και η Αστυνομία, που κατέκλυσε τον χώρο, και να «κατέβουν» τις επόμενες ημέρες που θα ηρεμήσει η κατάσταση, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό χώρο (το ξενοδοχείο) και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει την περίπτωση διαμονής των.