Μνημόσυνο Κατσίφα: Κλίμα τρομοκρατίας στα μειονοτικά χωριά καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες

Μνημόσυνο Κατσίφα: Κλίμα τρομοκρατίας στα μειονοτικά χωριά καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες

Τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης ζητούν οι Βορειοηπειρώτες καταγγέλλοντας κλίμα τρομοκρατίας.

«Μας απαγόρευσαν να χτίσουμε εκκλησάκι εκεί που τον σκότωσαν» υποστηρίζει η Βασιλική Κατσίφα, μητέρα του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου.

 

Κλίμα κατατρομοκράτησης στα χωριά της ελληνικής μειονότητας, με στρατιωτικά μπλόκα και ελέγχους στο οδικό δίκτυο από τις αλβανικές αρχές στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου καταγγέλλουν εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων, ενόψει του ετήσιου μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα Βασιλική καταγγέλλει ότι, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο του εκφοβισμού, η αλβανική αστυνομία απαγόρεψε τις εργασίες για να στηθεί ένα μικρό εκκλησάκι στο σημείο που οι ελεύθεροι σκοπευτές της αλβανικής αστυνομίας σκότωσαν τον γιο της. Όπως καταγγέλλει, αστυνομικοί κάλεσαν τον σύζυγό της Γιάννη και τον διέταξαν να σταματήσει τις εργασίες που κάνει για να χτιστεί το μικρό εκκλησάκι στο σημείο που σκοτώθηκε ο γιος τους.

Ο αλβανικός στρατός τις τελευταίες ημέρες έστησε μπλόκα στον οδικό άξονα Κακαβιάς- Αργυροκάστρου, όπου βρίσκονται τα χωριά της ελληνικής μειονότητας. Σ΄ αυτά ελέγχεται κάθε διερχόμενος. Οι βορειοηπειρωτικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν ακατανόητα αυτά τα μέτρα, στα οποία συμμετέχουν μάλιστα στρατιώτες και όχι αστυνομικοί όπως συνήθως στην Αλβανία.

Η Αλβανία προκλητικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτικών, ενώ την ίδια ώρα αξιώνει να ενταχθεί, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλουν στην ThessNews οι βορειοηπειρωτικές οργανώσεις.

Την ίδια ώρα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πυροδοτούν ακόμη περισσότερο το κλίμα. Με δημοσιεύματα καλούν την κυβέρνηση να μην εγκρίνει τις δαπάνες του ομογενειακού δήμου της Δρόπολης, που διοργανώνει κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις για την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, την 28η Οκτωβρίου.