Αλλάζει όψη η παραλία της Δοϊράνης

Αλλάζει όψη η παραλία της Δοϊράνης

Ύστερα από αναμονή οφειλόμενη σε "τεχνικούς λόγους" η Περιφέρεια Κ. Μακερδονίας προκήρυξε τη δημοπρασία για ανάδειξη του εργολάβου

 

που θα κατασκευάσει τα έργα αναβάθμισης της παραλίας της λίμνης Δοϊράνης με την αναμόρφωση του μετώπου της. 
Στη σχετική διακήρυξη προϋπολογισμού 475.000 ευρώ προβλέπεται η πλακόστρωση του λιμενοβραχίονα και της προκυμαίας της λίμνης, ο ηλεκτροφωτισμός, η τοποθέτηση παγκακίων κ.ο.κ. 
Βασικός στόχος των έργων είναι η λειτουργική αναβάθμιση με την χρήση του μετώπου της λίμνης από τους πολίτες.
Ο διαγωνισμός έχει καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών της 15η Ιουλίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 18 Ιουλίου 2019.
Σημειώνουμε ότι σε άλλο διαγωνισμό-διακήρυξη πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο της καθαριότητας όλου του παραλιακού μετώπου και της λίμνης και από ξερά δέντρα κ.α.

Παρατηρητήρια πουλιών
Στον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης εντάχθηκαν, όπως είναι γνωστό τόσο η λίμνη Δοϊράνη όσο και η περιοχή των Χιλίων Δέντρων. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης από τον πρόεδρο της διοίκησης του εν λόγω φορέα, σχεδιάζεται η κατασκευή τριών Παρατηρητηρίων Πουλιών στη λίμνη, δίπλα στο Μουσείο της, σε περιοχή των Αμαράντων και στα Χίλια Δέντρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ φορέας για την συνολική αξιοποίηση της περιοχής της λίμνης ζήτησε να ενταχθεί στην αρμοδιότητά του η διαχείριση και του Μουσείου της Λίμνης.
Πάντως, πρέπει να λεχθεί ότι αποτελεί ατόπημα η συγκρότηση του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης της Κερκίνης και Δοϊράνης χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτήν έστω κι ένας Κιλκισιώτης. Ατόπημα που αναμένουμε τη θεραπεία του λίαν προσεχώς.

 

http://www.eidisis.gr/

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.