Η θεομηνία ξερίζωσε υπεραιωνόβιο δέντρο στο κτήμα Μπουτάρη (ΦΩΤΟ)

Η θεομηνία ξερίζωσε υπεραιωνόβιο δέντρο στο κτήμα Μπουτάρη (ΦΩΤΟ)

Με μια πραγματικά θλιβερή εικόνα ήρθε αντιμέτωπος ο Στέλιος Μπουτάρης το βράδυ της Τετάρτης. Ένα σύμβολο που έστεκε πάνω από έναν αιώνα στο κτήμα της οικογένειας, χάθηκε για πάντα.

Μια υπεραιωνώβια δρυ. Όλα ξεκίνησαν όταν η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019 τη Βόρεια Ελλάδα «χτύπησε» και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα. Οι δυνατοί άνεμοι κατάφεραν να σπάσουν και να ρίξουν την υπεραιωνόβια δρυ, σύμβολο του Κτήματος.

Απίστευτη εικόνα: Η θεομηνία ξερίζωσε υπεραιωνόβια δρυ στο κτήμα του Κυρ-Γιάννη

Το συγκεκριμένο δέντρο, στεκόταν δίπλα στον Πύργο «Κούλα» για περισσότερο από έναν αιώνα και αποτυπώνεται μαζί με αυτόν στο λογότυπο της Κυρ-Γιάννη.Ο Πύργος στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιανακοχώρι, αναστηλώθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη τη δεκαετία του 1980 και κηρύχθηκε διατηρητέος μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, στον οποίο έστεκε η δρυς.Η απώλεια του συμβόλου αυτού αλλάζει σελίδα στην ιστορία του Κτήματος.«Αν και μας στεναχώρησε, συνεχίζουμε τη δυναμική μας πορεία. Βεβαίως, στις σκέψεις μας είναι η αντικατάστασή της, καθώς και η αξιοποίηση του ξύλου από το πεσμένο δέντρο. Αναμείνατε…» αναφέρει η εταιρεία. 


Βρισκόταν στο λογότυπο της Κυρ-Γιάννη, το οποίο ήταν στην ετικέτα κάθε κρασιού.

 

 

 

bovary.gr

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.