Αναβαθμίζεται με 10 εκατ. το αεροδρόμιο Καβάλας - Τι γίνεται με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Αναβαθμίζεται με 10 εκατ. το αεροδρόμιο Καβάλας - Τι γίνεται με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Σχέδια συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» παρουσίασε σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης η Fraport Greece.

 

Μέχρι το 2019, με την αναδιαμόρφωση και επέκταση του κτιρίου του τερματικού σταθμού κατά 2.000 τ.μ., ανέφερε ο κ. Alexander Zinell, δ/νων σύμβουλος της Fraport Greece, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό, αλλά και ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών τόσο μέχρι το 2026 όσο και για το απώτερο μέλλον.

Ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά τη διάρκεια των έργων του Δημοσίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece, εκτός της επέκτασης του τερματικού σταθμού, περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, όπως επίσης και την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού.

Θεσσαλονίκη – ΥΠΑ

Την ίδια ώρα, ομαλά διεξάγονται οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης από τις 24 Νοέμβριου 2017, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομος 10L-28R και λειτουργεί ως κύριος διάδρομος απογειώσεων και προσγειώσεων αεροσκαφών, καθώς στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων πραγματοποιούνται εντατικά τα έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης από το ελληνικό Δημόσιο, με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα κλιμάκιο της ΥΠΑ υπό τον διοικητή της υπηρεσίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο στις 22 Νοέμβριου 2017, είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία δοκιμαστικές πτήσεις με αεροσκάφος Α-320 της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ-0,25% στον τροχιόδρομο 10L-28R, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα έγιναν και 15 πτήσεις αεροσκαφών, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Την ίδια περίοδο από 23-11-2017 έως τις 11-12-2017 (19 ημέρες) στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο τροχιόδρομο 10L-28R, πραγματοποιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, περισσότερες κατά 16 πτήσεις, από όσες έγιναν στο προηγούμενο διάστημα από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017, (19 ημέρες) στον αρχικό κύριο διάδρομο 16/34 (χρονικό διάστημα πριν από την εκτέλεση των έργων), όπου έγιναν 1.850 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών.

Όσον αφορά τις λιγοστές ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στα αεροδρόμια της Καβαλάς και Αθήνας έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εταιρείες, υποστηρίζεται από την ΥΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΥΠΑ είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται και τη διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα έργα πραγματοποιούνται και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας -χωρίς να υπάρχουν προβλήματα- τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου.

naftemporiki.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.