Δύο αρκούδες βγήκαν ξανά για... βόλτα στην Καστοριά

Δύο αρκούδες βγήκαν ξανά για... βόλτα στην Καστοριά

Την επανεμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς έκαναν δύο νεαρές αρκούδες το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Τα δύο ζώα βρέθηκαν στη θέση «Πέτρα», κοντά στον αστικό ιστό της πόλης. Πρόκειται για δύο αρκούδες που πριν από μερικές εβδομάδες είχαν κάνει «βόλτα» στην παιδική χαρά στην παραλίμνια είσοδο της πόλης.

 

Στελέχη της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ που είναι και μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης έσπευσαν στην περιοχή μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας και εξέτασαν τον περιβάλλοντα χώρο ώστε να κατανοηθεί καλύτερα το συμβάν.

Στη συνέχεια έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης (φορητές πινακίδες με αναλάμπουσες λυχνίες) για τους οδηγούς με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενου τροχαίου ατυχήματος, καθότι όλα δείχνουν ότι ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές προσέγγισης δασώδους περιοχής κοντά στη λίμνη της Καστοριάς, διασχίζοντας τον δρόμο σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά της η «Καλλιστώ» θα τοποθετήσει ειδικές κάμερες υπέρυθρων στα πιθανά περάσματα – ρεματιές για να ταυτοποιηθούν καλύτερα οι κινήσεις των δύο αρκούδων.

Η οργάνωση υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί αυτή την εποχή, καθώς όσες αρκούδες δεν έχουν πέσει ακόμα σε χειμέριο λήθαργο παρουσιάζουν ιδιάζουσα κινητικότητα.

 

Φωτογραφία αρχείου