Στο εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ)

Στο εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ)

Το εργοστάσιο των Λιπασμάτων στην Καβάλα επισκέπτεται αυτή την ώρα η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής , συνοδευόμενη από την πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή.

 

«Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί ειμαστε σκυφτοί. Σηκώστε το κεφάλι να σκύψουνε αυτοί» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στους εργαζόμενους, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους.

Περίπου 200 εργαζόμενοι της ELFE (πρώην ΒΦΛ) έχουν τεθεί σε αναγκαστική άδεια από τη διοίκηση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη επειδή δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση που προβλέπει μειώσεις έως και 40%. Πλέον η ELFΕ έχει εκχωρήσει τη δραστηριότητ και τους εργαζομένους της στις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, PFIC, Centrofaro που συστάθηκαν επί της ουσίας για να σπάσει το μέτωπο των συνδικαλιστικών απαιτήσεων.

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι που δεν υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου και διαμαρτύρονται, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα σήμερα το πρωί συνέβη ένα επεισόδιο, όταν κατά την είσοδο του διευθυντή της PFIC χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το πρωί της Τετάρτης θα επισκεφτεί την Καβάλα και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, και θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα, στον καταυλισμό προσφύγων στο Εσκί Καπού και θα δώσει ομιλία στην πλατεία Καπνεργάτη. Εξάλλου την προσεχή Πέμπτη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους των Λιπασμάτων στο χώρο του εργοστασίου
Σημειωτέον ότι το Σάββατο επισκέφτηκε τους εργαζόμενους και η υφυπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Σοφία Χριστοφορίδου

makthes.gr