Σε απεργία πείνας προχώρησαν οι πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ Δράμας(ΦΩΤΟ)

Σε απεργία πείνας προχώρησαν οι πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ Δράμας(ΦΩΤΟ)

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από προχθες οι ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας αρνούμενοι να δεχτούν το φαγητό που τους παρέχεται από το στρατό με κύριο αίτημα να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν τη διαδικασία αίτησης ασύλου στη Δράμα.

Όπως είναι γνωστό για να καταθέσουν αιτήσεις για άσυλο οι πρόσφυγες που διαμένουν στη Δράμα είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη και να παραμείνουν εκεί μέχρι να αξυπηρετηθούν καλούμενοι να επιβαρυνθούν και με το αντίστοιχο κόστος για τη μετάβαση τους εκεί.
Η διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων ασύλου από τους πρόσφυγες έχει επισημανθεί από πολλές πλευρές ότι είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη με αποτέλεσμα να κατατίθενται με πολύ αργούς ρυθμούς οι αιτήσεις των προσφύγων. Οι πρόσφυγες ζητούν να δημιουργηθεί γραφείο για την κατάθεση αιτήσεων ασύλου στη Δράμα, είτε σε διαφορετική περίπτωση να σχεδιαστεί η οργανωμένη μετάβαση τους στην Αλεξανδρούπολη.

Το κέντρο φιλοξενίας στη ΒΙΠΕ Δράμας επισκέφτηκε πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των προσφύγων και συνομίλησε μαζί τους. Πέρα από το ζήτημα της υπηρεσίας ασύλου οι πρόσφυγες ζητούν να τοποθετηθεί στον χώρο ασύρματη σύνδεση ίντερνετ, παροχή που έχει χαρακτηριστεί αναγκαία από την έναρξη λειτουργίας του χώρου αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί.

Δείτε τη φωτο;

vipe-apothikes0

dramini.gr