Στη «φάκα» ένα ζευγάρι για φοροδιαφυγή στην Πιερία

Στη «φάκα» ένα ζευγάρι για φοροδιαφυγή στην Πιερία

 Ένα άντρας και μια γυναίκα, που ήταν διαχειριστές εταιριών που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της αρτοποιίας, συνελήφθησαν για για φοροδιαφυγή.

 

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πιερία, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 60χρονος και η 61χρονη σύζυγός του, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Σε βάρος του 60χρονου άντρα, πρώην διαχειριστή ετερόρρυθμης εταιρείας που δραστηριοποιούταν στο χώρο της αρτοποιίας, εκκρεμούσε συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 11 μηνών και χρηματική ποινή 4.800 ευρώ, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, πράξεις που τελέστηκαν από το 2010 έως το 2013.

Επιπλέον, συνελήφθη και η 61χρονη σύζυγός του, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για το αδίκημα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, ως πρώην διαχειρίστρια έτερης ετερόρρυθμης εταιρείας, που δραστηριοποιούταν ομοίως στο χώρο της αρτοποιίας, πράξη που τελέστηκε από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2004.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος του σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν αρμοδίως.