Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία λόγω αποκλεισμού του μπλόκου στο Αιγίνιο- Οι εναλλακτικές διαδρομές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία λόγω αποκλεισμού του μπλόκου στο Αιγίνιο- Οι εναλλακτικές διαδρομές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα φορτηγά οχήματα αλλά και τα ΙΧ θα ισχύσουν και σήμερα στην Πιερία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Στην Πιερία, στο ύψος της Κατερίνης είναι κλειστή η ΠΑΘΕ επ' αόριστον, αλλά από το απόγευμα στις 16.00 θα κλείσει το μπλόκο που βρίσκεται στην παλιά εθνική οδό στο ύψος του Αιγινίου.

Για το λόγο αυτόν η κίνηση θα γίνεται από εναλλακτικές οδούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «έχοντας υπόψη την πρόθεση των αγροτών, των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, οι οποίοι από την Τετάρτη (20-01-2016) έχουν παρατάξει γεωργικούς ελκυστήρες στη Φ/Θ 67+500 της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, να προβούν σε συμβολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο προαναφερόμενο ύψος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, κατά το χρονικό διάστημα από την 16.00 έως 23:00 ώρα της Πέμπτης (18-02-2016) και αποσκοπώντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αποφασίστηκε:

Για την Πέμπτη 18-02-2016 και από ώρα 16.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται σε αμφότερες τις κατευθύνσεις στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, από την Φ/Θ 66 [Ισόπεδο Κόμβο Κολινδρού] μέχρι την Φ/Θ 71+100 [Ισόπεδο Κόμβο Καταχά].

Εναλλακτικές διαδρομές

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα Ι.Φ.Ε. και τα φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Αθήνα: θα εκτρέπονται μέσω ισόπεδου κόμβου Κολινδρού [Φ/Θ 66] και εν συνεχεία διά της Επαρχιακής οδού Κολινδρού – Καταχά, θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης από τον ισόπεδο κόμβο Καταχά [Φ/Θ 71+100].

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Αθήνα: θα εκτρέπονται μέσω του Α/Κ Νησελίου Ημαθίας και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό προς Βέροια – Κοζάνη και από εκεί:

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Συρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης Λάρισας, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Είτε μέσω Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Σρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Σρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας Λάρισας.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: 

Όλα τα Ι.Φ.Ε. και τα φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη:

α) θα εκτρέπονται στο ύψος του ισόπεδου κόμβου Αγαθούπολης [Φ/Θ 71+800] και εν συνεχεία θα εισέρχονται στη Π.Α.Θ.Ε. μέσω Α/Κ Αγαθούπολης [Φ/Θ 462+500] ή

β) θα εκτρέπονται μέσω ισόπεδου κόμβου Καταχά [Φ/Θ 71+100] και εν συνεχεία διά της Επαρχιακής οδού Καταχά - Κολινδρού, θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης από τον ισόπεδο κόμβο Κολινδρού [Φ/Θ 66].

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη:

θα εκτρέπονται στο ύψος του ισόπεδου κόμβου Αγαθούπολης [Φ/Θ 71+800] και εν συνεχεία θα εισέρχονται στη Π.Α.Θ.Ε. μέσω Α/Κ Αγαθούπολης [Φ/Θ 462+500].

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής: i) Λεωφορεία του τοπικού Κ.Τ.Ε.Λ. για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων, και ii) Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι Δ.Α. Ημαθίας, Δ.Α. Κοζάνης, Δ.Α. Γρεβενών και Δ.Α. Λάρισας παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και δικές τους ενέργειες στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς και τη λήψη απαιτούμενων μέτρων στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας.

Τα Τ.ΣΤ. Κατερίνης, το Α.Σ. Αιγινίου και το Α.Σ. Κολινδρού εξουσιοδοτούνται για τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων αρμοδιότητος τους, με προσωπική ευθύνη των κ.κ. Διοικητών. Οι παραβάτες της παρούσης Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 420 Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4,5,52,103 και 104 του Ν. 2696/1999 «Περί κυρώσεως του ΚΟΚ» , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.».