Χρωστούμενα ρεπό, στολές και αλεξίσφαιρα ζήτησε από τον Κικίλια η ένωση ειδικών φρουρών κεντρικής Μακεδονίας

 Η συνάντηση έγινε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα όπως η εκτεταμένη λειψανδρία στις περισσότερες υπηρεσίες, η οποία μέχρι σήμερα έχει επιφέρει

8.539 οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις μόνο στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Από τους ειδικούς φρουρούς ζητήθηκε επίμονα η άμεση αντικατάσταση των χειμερινών στολών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των από τετραετίας κρανών και των ληγμένων - παλαιού τύπου αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Επισημάνθηκε η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφόρα τα οχήματα και ειδικότερα των περιπολικών της Τάξης και της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών. Επίσης, οι αστυνομικοί ανέδειξαν την άκρως επικίνδυνη και παράνομη κατάσταση που δημιουργείται από την φύλαξη των ποινικών κρατουμένων σε κρατητήρια Τμημάτων Τάξης, καθώς και τον πολλαπλάσιο της δύναμής του αριθμό κρατουμένων που φιλοξενεί το Μεταγωγών, αφού τα σωφρονιστικά καταστήματα δεν τους δέχονται με το πρόσχημα ότι είναι πλήρεις.

Το προεδρείο της ένωσης ανέφερε στον Υπουργό την κατάφορη αδικία εις βάρος των Ειδικών Φρουρών που λαμβάνει χώρα μόνο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου, έως και σήμερα δε τους δέχεται σε ειδικές υπηρεσίες, όπως η Ο.Π.Κ.Ε. ,τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και κάποιες άλλες Υπηρεσίες Ασφαλείας. Στο άκουσμα αυτού φάνηκε έκπληκτος και απορημένος και υποσχέθηκε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό άμεσα, αφού και ο ίδιος το χαρακτήρισε αδικαιολόγητο.

Έγινε η πρόταση να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα Συμβούλια Μεταθέσεων, καθώς και στα Πειθαρχικά Συμβούλια οι εκπρόσωποι των Ειδικών Φρουρών στα όρια τής δικαιοδοσίας τούς, σε ότι αφορά μόνο τους Ειδικούς Φρουρούς και στις δυο περιπτώσεις.

 .