Στην ψηφιακή εποχή από σήμερα και η Βορειοανατολική Ελλάδα

Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea αποκτούν από τις 5 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 850.000 τηλεθεατές στη Βορειοανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις 02.00 τα ξημερώματα διακόπηκε η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών και θα υπάρχει μόνο η ψηφιακή εκπομπή.

 

Από την αλλαγή επηρεάζονται οι τηλεθεατές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών και Έβρου, καθώς επίσης και των νησιών Θάσου, Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σαμοθράκης και Ψαρών, που καλύπτονται από 21 κέντρα εκπομπής, όπως αυτά προβλέπονται στον Χάρτη Συχνοτήτων. Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν είναι 20 καθώς το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη εκπέμπει ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες.

Πρόκειται για το τρίτο «περιοχικό» switch-off που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων και να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Ειδικότερα, οι τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη θα χρειαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.